Въпрос за Форд Фюжън

Започната от casparcho, 16 Октомври 2024 10:03:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

casparcho

Здравейте приятели, имам едно питане , Форд Фюжън 1.4 80 конски сили 2006г , успешно ли се газифицира ? С хидравлични повдигачи ли е или не ? Благодаря предварително

Pyrhel

Успешно - многоточков инжекцион е, но без хидр. повдигачи.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

С повече зор се газифицират турбинираните и с директно впръскване двигатели. А пък клапаните и да не са с хидравлични повдигачи, се проверяват и регулират ръчно, ако е необходимо. Не струва милиони и този разход се избива бързо, имайки предвид разликата в цените на бензина и газта.
Така, че не би трябвало да имаш проблем с газта на този двигател. Не знам дали е с хидравлични повдигачи на клапаните, ама едва ли. Двигателят му не беше ли от Фиеста?

casparcho

Как се регулират ръчно повдигачите ? Не се ли сменят , шлайфат чашките ?

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Ми мерят се хлабините и се вадят и сменят на ръка, ако се наложи.

casparcho

Дали пропадат леглата на клапаните лесно като при други автомобили? За смяната на пуловете се сваля ангренажа , нали ? Някой има ли опит колко изкарва без реглаж на  газ?

ivchotr

Въпросът е разискван многократно в този форум. Пусни една търсачка и ще видиш до какви дебати довеждат последните ти въпроси :D
С две думи - ако караш много и предимно на газ, вероятността да окучиш мотора без реглаж на клапаните, е висока. С периодично минаване на някоя и друга стотачка километри само на бензин, удължаваш времето до процедурата малко във времето.
И всичко опира до настройка на газовата уредба и ползването на качествена газ, разбира се.