Fiesta 1.6TDCi 90 коня няколко въпросчета?

Започната от grenlould90, 10 Октомври 2024 20:58:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

grenlould90

Здравейте приятели от скоро съм собственик на Ford Fiesta 1.6tdci 90 коня, като годината му е 2009 и имам няколко въпроса и ще съм Ви много благодарен ако ме просветлите.

1. Може ли да ми обясните дали е възможно на някой от дисплеите да изкарам да ми показва температурата на двигателя, защото така ми е много кофти като не знам на каква температура върви двигателя и кога е влезнал в работна температура.

2. Лостчето за мигачите ми прави проблем с левия мигач като не го задържа и го изключва моментално като го пусна, като лоста има и екстрата за гласово управление, та въпроса ми е лостчето за мигачите ако е от друга фиеста и е същото с гласовото управление ще пасне ли ако е от друга модификация примерно от бензинова фиеста същата година или дизелова, но с друг двигател?

3. Бушоните на тази кола къде се намират, защото забелязах, че не ми работят пръскалките, тоест чистачките се включват и предна и задна, но не искат да пръскат течност и си мисля, че или е изгорял бушона или просто се е скапала помпата за течността на чистачките?

4. Забелязах, че колата не пищи при Не поставени колани и си мисля това може ли като цяло предишния собственик да го е изключил или нещо друго, като цяло от какво може да е според вас?

Благодаря предварително!

Ozzie

По т.1. - https://www.facebook.com/FordGaragePk или https://www.facebook.com/carmodbg
Хората които седят зад въпросните страници са компетентни по темата.

По т.2 - От каквато и да е друга Фиеста (стига да е същия модел) да вземеш въпросното ще стане, щом е същото.

По т.3 - Предпазители имаш в двигателния отсек и някъде в купето, около мястото на пътника. Повече можеш да намериш в ръководството за модела. Оставям на теб да намериш темата тук във форума, където са събрани доста такива за различните модели.

По т.4 - Пищенето за непоставени колани може да се деактивира / активира както софтуерно (адаптер, програма и т.н.) или хардуерно - имаше някаква магия от комбиниране на бързо закопчаване и откопчаване на колана няколко пъти в рамките на някакви секунди с натискане на нещо друго и няколко тройни аксела (последното не го приемай сериозно). Възможно е също да описано в ръководството. Ако го няма, има клипчета и пр. в мрежата. Мисля че метода също беше описан някъде тук във форума.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

grenlould90

Ozzie много благодаря за информацията, ще започвам лека по лека да отстранявам въпросните неща за да може да и се радвам на фиестичката, защото наистина това са автомобили които се карат с усмивка на лицето. Благодаря.

ivchktr Благодаря, намерил съм го, но като цяло някой от нещата  не ги намерих  и за това реших да питам тук. Благодаря отново все пак.