Фокус МК3 - 2.0 TDCI или 1.5 TDCI ?

Започната от Фокус 3, 09 Октомври 2024 19:09:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Фокус 3

Здравейте!
Реших да закупя Форд Фокус МК3 след фейслифта, комби,дизел, ръчна скоростна кутия. Въпросът ми е кой двигател е за предпочитане. 1.5 TDCI може да се ремапне до 140-150к.с. Макар и рядко, но има и 2.0 TDCI 150к.с. Като здравина и надеждност кой двигател е по-добре? И разходът много ли се различава? В Аутодата на 2.0 му дават комбиниран разход 4,7л.което ми се струва невъзможно. Благодаря за вниманието.

Alexi

по големия мотор винаги е за предпочитане ,отделно че това е вече отдавна доказалия се мотор на ПСА .. проблеми с него можеш да очакваш единсвено от АДблу системата ,но тя не е свързана с обема на двигателя като цяло ,има я и при 1.5 ... 1.5 да го ремапваш ,и без това е малко кекав особено двувалката ,не знам с каква цел изобщо ... ако искаш 150+ коня се взима 2.0 и това е .. 4.7 е възможен разход за 2.0 на извънградско и каране до 100 км/ч без много пътници багаж и климатик ,предимно ще ти дава около 5.5 ако е в добра кондиция

Фокус 3

Благодаря за отговора. Значи по-големия мотор е за предпочитане. Пък и комбито си е тежко, към тон и половина е.