Форд фокус 1,6 бензин няма мощност в ниските

Започната от Mariandd, 02 Октомври 2024 15:44:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mariandd

Здравейте на всички!
Имам два форд фокус 1,6 100кс. Бензин
Единия е 2006г , другият е 2010г.
Втория го купих, защото външно повече ми харесва и има повече екстри.
 Нооо по-новият модел не върви по начина по който върви стария. Фокуса 06г само леко да му подадеш и набира, докато по-новия е муден и в ниските никакъв го няма.
Компресията при новия е перфектна 12 на всички , докато на стария започва от 11 и стига до 8 на различните цилиндри.
Всичко за което сме се сетили е сменено или пробвано : кабели, свещи, бубина , катализатор , map, педал на газта , дросел , пробвахме и компютрите да разменим но не се получиха нещата.
На този 2010г пише че е eco sport, ако някой има наблюдения над такъв модел моля да сподели.
Вече съм пред тотална безизходица, моля за съвети.  ::)

F Focus

Компресия от 8 атм. е критично ниска, което меко казано никак не е добре! На колко от цилиндрите е толкова?
Ще се наложи основен ремонт.

Alexi

то той това го пише за стария дето много върви  (tooth)

Mariandd

Цитат на: F Focus в 02 Октомври 2024 18:33:47Компресия от 8 атм. е критично ниска, което меко казано никак не е добре! На колко от цилиндрите е толкова?
Ще се наложи основен ремонт.

Въпроса е , че той върви прерфектно , проблема е други с добрата компресия  ::)

ivchotr

Мариане, в този двигател не всичко е ток и жици. Трябва да стига и гориво до цилиндрите. Та, ако си сигурен в качеството на горивото, с което го караш, няма да е лошо да провериш колко от него стига до двигателя. Един запушен горивен филтър може да спъне осезателно колата, примерно.

А, ако колата е просто мудна, без да прекъсва, провери и дали не ѝ задържат спирачните апарати. Или дали не са ѝ сменили предавателната кутия с някоя, дето не е за този двигател.