Проблем start - stop Форд Куга

Започната от Ikik, 02 Октомври 2024 10:38:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ikik

Здравейте, от 3 месеца съм притежател на Kuga II 1.6 EcoBoost (150 Hp) 2014 г. Проблема е, че от месец насам започна да ми прави проблеми при стартиране, на таблото ми изписва ,,service engine now" и ,,parking aid malfunction", вследствие на което старт-стоп системата не работи.
Смених акумулатора, че беше стар и след смяната около 10 дни нямаше проблем, но след това пак същото.
Карах я на диагностика в МП Благоевград, 3 дни стоя и нищо....не могли да разберат каква е причината. После отидох  в друг сервиз за диагностика, там ми казаха, че няма комуникация и компютъра е за смяна. Търсих същия компютър, но едно, че го няма тук (трябва да поръчвам отвън), а и въобще не ми се вярва в него да е причината.
Моля, за помощ и насоки ако някой знае нещо по въпроса.

ivchotr

A някой въведе ли в паметта на компа факта, че е сменен акумулаторът?

Ikik

ivchotr

Порови из последните теми, които се обсъждаха във форума и ще намериш повече информация по въпроса.
Накратко - при слагане на нов акумулатор и налична старт-стоп функция на двигателя, трябва да се въведе информация в компа на колата, за да тръгне старт-стопът. Иначе колата приема, че е със стария и поизтощен акумулатор и ограничава включването на старт-стопа, за да не изтощава прекомерно батерията.
Ако смененият акумулатор е бил достатъчно стар за да му липсва мощ, старт-стопът най-вероятно е бил ограничен от компа.
Темата май беше свързана баш с акумулаторите, ама не съм съвсем сигурен, че за тези екобуусти бая неща се изписаха :D

Alexi

абе тя колата не пали ,тва няма общо със старт стоп системата .. отделно дава и грешки на диагностика ходено ли е

Ikik

Прочетох темите за акумулатора утре ще пробваме да видим, но след като сложих новия около 10 дни нямаше проблем.

На диагностика беше в Мото Пфое в Благоевград и нищо. Казаха, че няма комуникация. След това в друг сервиз имаше някакви грешки, изтриха ги и пак нямаше промяна в следствие на което казаха, че компютъра е за смяна.

Рових по чужди форуми относно грешката, която ми изписва "Parking aid malfunction" и прочетох за проблем с TCM модула. Възможно ли да е това?

ivchotr

Не видях да пише, че не пали. Хем няколко пъти четох какво е писал човекът ::) Писал е, че старт-стоп системата не работи.