Смяна на ръчна ск. кутия на Фокус 2 1.8 бензин с такава от дизел

Започната от F Focus, 17 Септември 2024 18:42:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Здравейте,

Както съм писал много ме дразнят късите скорости на магистрала на РСК на Фокус-2 с 1.8 бензинов двигател със 125 к.с., която е същата, като на 1.6 литровия със 100к.с., поради, което отдавна търся читав Фокус със двулитров двигател, ама нЕма и това е! >:( Изпадат два в прилично състояние (според снимки), ама чисто черни, бе! :-X  Та днес посетих ей-така профилактично ( ^-^ )"моят" фордаджийски майстор, който ми предложи да ми смени СК с такава от 1.8 дизелов Фокус за не-много пари...? Не било трудно. Питах го първа и втора няма ли да станат прекалено дълги-ако няма да тегля каравана няма да имам оплаквания-а, сега де?
Моля за Вашето мнение как Ви се струва тази идея, за което съм благодарен предварително.
Като цяло съм доволен от колата, с мерак ( и не малко пари) съм я обслужвал, та ще се радвам да я задържа.
Е-не е любимият ми цвят сив металик, но поне не е чисто черна, а е тъмно-сив металик Sea Grey! (tooth)

Жоро Петков

А няма ли да ти излезне по-евтино цялостно боядисване на чисто черните? Ако толкова много държиш на цвета?

F Focus

И такЪва мисъл ми протече ( :D ), и ако е само едно пребоядисване бива, ама надали ще е само то.

saggy

Кажи цената, за да преценим дали си струва. За 400-500лв да кажем, ще е ОК, но знаеш ли я тая кутия дали няма да вие  щом я сложиш. Каква ти в гаранцията? Знай, че дизелите се карат много и шансът за скапана кутия е голям. Колата ти е добре, според мен си запази парите за следващата кола - дали след 2-3 години ще решиш да я смениш няма значение. Все някога ще я смениш. При мен късите скорости вършат работа на моя двигател, а твоят не е значително по-мощен. По-скоро липсва 6-та скорост, но на по-мощните.

Водниядух1

При нас със диз.печки ,обикновено с 2000оборота сме на 100км/ч на пета. така ,че си прави сметка дали мотора ще може да ''тегли'' . Въртящия момент на дизеляка е по-голям.

ivchotr

Предавките са пряко свързани с развъртането на двигателя. Не знам какво те бърка колко са ти къси предавките на сегашната кутия, като извън града караш предимно на 5-та, ако тя е последната. Тя няма как да е къса.
Двата двигателя - твоят и дизелът, чиято кутия ще присаждат, едва ли са с един и същ въртящ момент при едни и същи обороти. Така, че разлика във вървенето ще има.

Преди време присаждаха дизелови двигатели от ИФА на съветските ЗиЛ-ове, като оставяха предавателната кутия на бензиновия руснак. Значи теглеха като китове, обаче не можеха да развиват високи скорости. При теб ще е обратното, най-вероятно.

Pyrhel

Цитат на: ivchotr в 17 Септември 2024 21:06:17извън града караш предимно на 5-та, ако тя е последната. Тя няма как да е къса.
За съжаление бучилникът е един от най-големите недостатъци на мк2.5. 120 км/ч е с 3500 оборота, 140 - над 4000. 2.0 е малко по-добре.

Знам какво ще кажеш, да при мк1 е наобратно - 1.6 е с по-дълги скорости от 2.0 и това е един от най-честите swap-ове там. :)

Дизеловата на 5та е с 1500 об. надолу (140 = 2500), но не съм гледал с колко им се различава диференциалът. Според мен тоя филм никак не е оправдан.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

На мен ще ми е интересно да разбера какъв ще е ефектът в крайна сметка.

Ozzie

Ефекта в крайна сметка ще е само чесане на клавиатурите...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Pyrhel

Или ще кара на 4-та, защото няма да има сила за 5-а. (tooth)
Замислете се - тия тънят и от гайките, дали щяха да разработват и вграждат различни кутии ако можеше да минат с една за 1.6, 1.8 и 2.0...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

на една от служебните дачии и смениха кутията щото дефектира ,взеха от морга падна се някаква с много по дълги предавки - голяма мъка беше .. то не можеш да потеглиш нормално ,особено баир нагоре все едно тръгваш на 2ра - не си го причинявай

locke

F Focus