В търсене на много запазено и поддържано Волво или Мазда, 2.0 Дуратек

Започната от F Focus, 13 Септември 2024 21:03:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Уважаеми другарки и другари! ^-^
Както някои знаете отдавна търся читав Фокус-2/2.5 с 2.0 двигател Дуратек, ама явно каузата е пердута, та се замислям за Волво V 50, например (или Мазда) с този двигател, който не е толкова проблемен, ако не греша-например смяната на вихровите клапи е много по-лесна и евтина, както и сегментите са по-качествени от тези монтирани заводски във Форд.
Ще се радвам да ми дадете насоки какво да търся по питането ми-цена около 20Х. лв.

П.С. Наскоро имах път към Еуратек-Надежда, та реших да поразгледам новите автомобили, имайки предвид какво сподели подробно Точката (жив и здрав да е!). Бях се барнал официално (! :)) ), едвам се паркирах на последното възможно парко-място и влезнах величествено в шоу-рума! (tooth) Един час разглеждах изложените нови автомобили, ама нито един от 8-те клатикури, седящи на бюро и зяпащи съсредоточено в компа изобщо не ме отрази! Аз пък не си плюх на фасона и с достойнство си тръгнах! (tooth)
Което ми направи впечатление, обаче е, че масовите им бензинови двигатели са 1.0 турбо, дори за най-големият им СУВ-забравих му името, ама си е голям.
Разгеле имам колега, който има къща баш зад фирмата и вижда, като не е на работа колко чисто нови автомобила идват с автовози на ден, и колко гаранционни автомобила идват с пътна помощ без удари от ДТП-вторите са с предимство!

nogopechen

Здравейте, погледнете В50 с мотор 2,5 турбо. Задвижване на четирите колела, ръчна. Автомата е Айсин. А малко по–нормални: 2.0 турбо–140 к.с. А 2.4–147 к.с също не е лош. А Маздите с мотор 2,3 или 2,5 атмосверни. Мотор създаден от Мазда и Форд, който се ползва много години.

Alexi

за атмосферна бензинка от тия години бих предложил БМВ с М52 ,поне ще караш кола а не кашон на колела  (tooth)

saggy

Като прегледах обявите за Волво и Мазда,  няма нищо читаво.

F Focus

Много Ви благодаря за отговорите!
За пореден път се убеждавам, че е голям проблем да намериш употребяван автомобил в добро състояние, а чисто новите са кекави.

whaaazp

V50 e много чувствително по-тясно от Фокус.

Отделно бройките с 2.0 бензинов двигател са малко, по-лесно за намиране е 2.4i 5цил бензин (140-170кс) /без турбо/.

F Focus

Благодаря на всички за отговорите! Не съм очаквал, V 50 да е осезателно по-тесен от Фокус-2!?
V 70 ли е с подобна широчина?

nogopechen

Постепенно стигаме до Истинските комбита. Имах окол три години и около 68 000 километра V70. С мотор 2.4 турбо, автомат, всички задвижващи колела-2001 година, газов инжекцион.Беше на 452 000 километра. Широка удобна кола, ползвах я за работна. Багажника беше пълен с инструменти плюс резервната гума. Возил съм трима човека на задната седалка и не се оплакваха. Тези комбита са били замислени за Американският пазар, но Японците с техните по-ефтини ръждилници ги изместват. С атмосверният мотор е малко тромава. Аз предпочитам по-мощен мотор. Автомата иска по-специлно внимание. Някои части ги има само във Фото Мое. Купето е здраво и не гние. За обявеният в началото на темата бюджет, може да се вземе добра кола. Но много е важно човек да седне и да покара коли с раличните мотори, кутии и задвижване. Всичките мотори искат газ, за това са направени. Важното е да се пробва на живо. Когато на моето "изтропа" мотора, щях отново да взема същото, но вече ми трябваше по-висока кола. А XC 90 ми беше скъп. Също е важно къде и кой ще го подържа и ремонтира.

F Focus