Скапан патронник за отваряне на предният капак-Фокус-2

Започната от F Focus, 05 Септември 2024 21:19:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Привет,
Вчера въртя ключа наляво-надясно, за да отворя предният капак на добичето, ама йок-ключа се върти, ама не се усеща грам съпротивление. Писал съм в другият форум, че скоро след, като купих колата при опит да отворя капака патронника изпадна и падна на земята-разгеле тогава нямаше кори под двигателя (две са), та успях да го взема. Оказа се, че всичите пластмасарии, свързани с привода за отключване са почупени, та три години отварях капака с плоска отвертка и съотвестващите за целта промени. Преди година в "Том-Форд" ми възстановиха отварянето с ключа, ама пак греда-де.еба и тъпата система, де.еба, дето я използваха четвърт век, баси!!! >:(
След работа отидох в сервиза-майсторът бръкна с ръка м/у бронята и решетката и веднага отвори капака. След сваляне на предната решетка и патронника с механизма се оказа, че този път първият е дал фира, като превърта и няма усилие да отвори капака. Пратиха ме в "Елит-Карс" за нов патронник, който струва около 65лв. (с ключа и пластмасовия привод), ама го нямаха в наличност в този магазин, та ще го доставят утре към 9ч. За всеки случай (щото в наше село нищо не е сигурно) майсторът свали горната кора на предната решетка и сега карам без нея, а като пристигнах се ослушах, като лалугер да не ме види някой и пъхнах решетката, колкото за свидетел! ^-^  Дано утре, като тръгна не забравя да я сваля, че задължително ще изпадне и ще стане на пластмасови трески! >:(

П.С. НЕкои особенности при пазаруването в "Елит-Карс"-идвам и казвам какво искам. Дайте ВИН-номер-давам. Как се казвате-казвам. След ръчкане из системата им-вас ви няма, не можем да ви обслужим-бреххх! Ама как така, бе-преди малко ви се обадиха от "Том-Форд"! Кой се обади-казвам първото име на майстора-пак зяпане в компа-няма такъв, ама инак фирмата ни е клиент. Реших да не се развихрям зорлем, за да не оплескам нещо-само предположих, че фигурира името на Управителя еди-кой си. А, добре-така става...! :) Кви бяха тия салтанати? Утре, ако взема патронника в ръка ще ги питам може ли, аджеба физическо лице да пазарува от тях?
Та, такЪви ми ти работи...Важното е, че, ако се наложи, като сваля предната решетка с два пръста мога да отворя капака! ^-^

ivchotr

Като вземеш новия патронник ще го пренареждаш ли по сегашния ключ или ще си го отваряш с новия?

F Focus

Няма да го пренареждам-не ми е за парите, но не ми се обикаля по ключари. "Моят" майстор предложи да пренареди патронника, ама бързах, че трябваше да пътувам и му казах да не се занимава. Патронника се продава с един ключ и всичките пластмасарии след него, та ключа за предният капак ще го държа в колата.
Като отидох вчера да го взема от "Елит-Карс" ми излезе 37лв. ...Ама на физически лица не продават-само на фирми с достигнат обем покупки.