Плафон багажник форд фокус мк2 комби

Започната от Десислав, 05 Септември 2024 07:33:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Десислав

Здравейте,
От скоро като отворя багажника плафона не винаги светва и ако не светне е пълен мрак. Но снощи огледах не виждам от къде се активира този плафон при отваряне на багажника? Не намирам никакво копче което да го активира при отваряне? Най вероятно там е проблема.

ivchotr

Шом не виждаш бутон за активация, значи е монтиран в бравата на капака на багажника. Когато се отключи резето, бутонът се активира. Най-вероятно е клеясал и заседнал в положение да гаси ламБата. По-лошият вариант е да заседне във включено положение, защото тогава плафонът ще свети дори и при затворена врата и ще сваля заряда на акумулатора. Не е зле да се убедиш, че ламБата в плафона е здрава и контактува коректно със захранващите я пластини. Появил се оикс върху тях може да доведе до липсата на контакт.

zz_stefanov

Има вече същият проблем и предполагам че е от ключа към бравата, но не съм ровил.
Колата като заспи гаси всичко.

Десислав

Благодаря на всички. Така си помислих и аз. ЛамБАта е здрава свети когато си поиска. Тенк ю. Проблема се очаква да бъде решен лесно.

ivchotr

Писах днес в една друга тема - на Фокус Мк1 бутонът за включване на плафона в багажника е част от бравата на задния капак. При мен няколко пъти се случва да не гаси плафона при затворен капак. Досега винаги се е оправял след смазване на маханизма. В по-тежкия вариант ще трябва да се раглобява бравата.