Проблем с турбо Куга 2.0 TDCi

Започната от Красимир Вълов, 04 Септември 2024 15:59:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Красимир Вълов

Здравейте,
Имам Куга 2.0,TDCi, MK1. Интересува ме как точно работи турбото. По принцип се води пневматично.
Имах през август инцидент на път за морето. При леко нанагорнище я натиснах със 160 при около 35° навън. След около 5 мин. ми светна червена лампа " Engine malfunction ". Със скенер проверих грешката, P0299, ниско налягане на турбото. Нулирах грешката и след това не се появи повече. Но забелязах, че сега при изкачване каточели няма достатъчно мощност.  При старт от мястото при около 1800 оборота реагира турбото, но по нанагорнище го няма.

Благодаря предварително за съдействието!

Ozzie

Трябва ти някой да види на живи данни как се държи турбото, вдига ли нужното налягане, дали EGR клапана затваря напълно при натоварване, променливата геометрия как работи и пр.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Красимир Вълов

И аз си мисля дали не изпуска някъде. Както споменах я натиснах в жегата.  Ще се опитам да разгледам за видимо изпускане.
Благодаря ви мненията!

Alexi

то се чува силно свистене ако изпуска .. да се види на диагностика дали налягането е в норми

ivchotr

Понякога се чува едва доловимо изпускане и когато газираш рязко и яко двигателя, той не откликва. Наскоро отстранихме подобен проблем с Хлопела - имаше малки "отдушници" в радиатора на кулера и в сервото на спирачките :D

Красимир Вълов

Здравейте, мога ли да попитам какво трябва да бъде налягането нормално. Имам блутут накрайник и с програма на телефона по време на каране гледах сензори. Турбото от стойности в минус минаваше в плюс. За ЕГР-стойността варираше в проценти, на моменти стигаше 100%.

Ozzie

Нормално е налягането да бъде по-високо от атмосферното, но за да сравниш, трябва да следиш и атмосферното.
Може да пробваш и друго - в движение на 4-та предавка и 1500 оборота, натискаш газта рязко до ламарината и задържаш. Трябва да отчетеш пик между 2,3 до 2,5-6 бара.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...