Fusion не върти, не пали, цъка реле

Започната от Vlsv, 06 Август 2024 19:20:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vlsv

Здравейте, имам ford fusion 1.6 бензин 2003 година. От вчера не пали.  Има ток и всичко работи, но не върти стартера. Чува се цъкане от едно от релетата зад жабката. Цъкането е на първия и втория опит за палене, след това не цъка, и пак не върти. Моля за идеи и съвети какво може да е.

До момента какво съм направил:
1.Смених релето, новото пак си цъка.
2.Смених клемореда с нов.
3.Почистих и стегнах клемите на акумулатора.
4.Измерих го, 12.55 волта е.
5.Пробвах с втория ключ, пак не върти.

Т.е. - не е релето, не е клеморед, не е акумулатор, не е от ключа..
Ще се радвам да ми помогнете. Благодаря!

Pyrhel

Здравей. Мига ли лампата на имобилайзера по-особено (учестено)?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Vlsv

Да, но не при всеки опит.
Веднъж не мига нищо, а само цъка релето. Веднъж мига импбилайзера и пише класическото EAC Fail.

Pyrhel

Трябва поне да се разгледа какви кодове е записала. Прилича ми на проблемите, които Фокусите имат с таблата...
Стреляне в тъмното: погледни предпазител F16 в купето
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Vlsv

Като каза таблото.. като започнаха големите жеги и километража се събуждаше със закъснение - паля колата, а стрелките се размърдваха след 5-10 секунди. Не при всяко палене, но от време на време. Мислех че нещо от жегата го е напекло и не му обърнах внимание..

Vlsv

Не е предпазител номер 16. Благодаря за насоките. Не споменах, че не умря от веднъж. От време на време пак така цъкаше, но като върна ключа и пак завъртя палеше. После започна по-трудно да пали и започнах със смените на релета, клеморед.. след като смених клемореда, проблема изчезна и 1 седмица си палеше от раз и мислех, че съм решил проблема (явно нещо се е понаместило). Докато онзиден окончателно се предаде..

Vlsv

Кодовете от диагностиката са:
P2107-60
P0562-60
B1681-60
P1000-70

ivchotr

А проверявал ли си дали самият стартер е изправен? Сиреч, дали върти самостоятелно, без команда от ключа, имобилайзера и т.н.? Ако не си, трябва да го провериш. За целта трябва да му подадеш директно захранване от акумулатора. Ако завърти, тогава продължавай да ровиш по табла и прочие електроники. Ако не завърти, ще трябва да оправиш първо него. И като правиш пробата, остави колата на свободна предавка.

Vlsv

Мисля, че се оправи от смяната на приемника на имобилайзера (на ключалката). За сега пали, ще видиме до кога.