Блокирал предпазен клапан на газова бутилка. Газта изтече.

Започната от zz_stefanov, 23 Юли 2024 20:41:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

zz_stefanov

Та моето 'наливай докато изключи' ми удари един зад врата.
На бензиностанцията в Писелци (Вн) ми препълнили бутилката и без да разбера до Камчия съм карал с газова диря отзад. Там 4 часа стоях около колата на пост да разгонвам пушачи и други възпламенители. Обадих се на газаджията, той каза че трябва да спре, но не спря. Намаля съскането но продължи общо 14 часа (вече бяхме отишли на село. Работата отива към смяна на главата на бутилката, но може и да стана бензинаджия :)


ivchotr


zz_stefanov

Ще видим какво се предлага и какво ще бъде препоръчано.
Идеята за глава беше на газаджията в предвид че е блокирал.
Нищо не сме отваяли досега.
Не искам да се повтори, за това коментираме главата.

ivchotr

При положение, че може да се смени само клапан, не виждам причина да се сменя всичко. Друг е въпросът как се е стигнало до препълването. Ако се е изкривило рамото на поплавъка в бутилката, тогава си заслужава да се отвори фланецът. Но една такава проверка не е задължително да завърши със смяна на цялата карантия.
А иначе трябва да има и ръчни вентили, с които да се затворят входът и изходът на бутлката при необходимост, за да не изтърва газ. И които спестяват караулната служба около колата.

F Focus

В случая за корпуса на евросондата, захванат в горната част на газовата бутилка ли иде реч?
Ако е така проблемът се решава лесно със смяната на гарнитурата му и перфектно почистване на корпуса на бутилката, където контактуват двете повърхности.

zz_stefanov

Газта изтече през това заграденото на снимката. Не намирам резервни части в нета за тази глава (сонада, нивомер), а и не бих се занимавал. По скоро бих се поинтересувал за нещо по качествено.

FF, ако е гарнитурата под това, то газаджията ще каже и ще го оправи.

zz_stefanov

Отчет,
Нова италианска сонда TOMASETTO смени турската Nozoratti и всичко е OK за сега.
Газта беше заминала на 100%.
Безаварийна и да не ви се случва. :)