S-Max 2.2 TDCi няма мощност

Започната от Веси Жоевски, 26 Юни 2024 20:53:37

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Веси Жоевски

Имам Форд s max ,2.2 tdci автомат. В движение ,рязко губи мощност. Не мога да вдигна повече от 2000 оборота . Понякога се оправя ,но пак няма тази мощност с която разполага/200 к.с./.Махнал съм dpf филтъра и компютъра е бутнат да не дава грешки Известно време нямаше проблеми ,но от две седмици е неузнаваем. Дайте мнения ,моля . Благодаря...

ivchotr

Записал ли е някакви грешки?

perun

Тръгнеш ли по пътя да махаш DPF и да пипаш по софтуера може да очакваш всичко....

ivchotr

Почти не са останали печки, които да са с работещ ДПФ. Вчера един мургав "братчед" с врачанска регистрация като подаде газ пред мен, го изгубих като обект за около 20 секунди в гъст черен дим :D
Рязката загуба на мощност може и да е от ДПФ-а, разбира се, но ако е барнат както трябва, не би трябвало да има проблем. Колегата да прочете какви грешки е записал компът и тогава ще размишляваме. Причините могат да бъдат всякакви.
Няма да е зле и да сподели в какви точно ситуации колата губи мощност - при движение с равномерна скорост, при рязко подаване на газ без и с намаляване на скоростта с използване на спирачките, оправят ли се нещата за известно време след рестартиране на двигателя. Такива неща.

Жоро Петков

Cvetink

Всичко идва от некачествения софтуер и за това, че не са ти спрели ЕГР (AGR) клапана като са изключили и избушили ДПФ-а и по бързата процедура са го спрели ДПФ-а ти и ЕГР си бачка и от там педала на газта не е адекватен, загуба на мощност, натрупана гняс във всмукателния колектор.... Същия проблем имам и аз.... но разликата при мен, е че колата вървя 30 000 километра без проблем и след това започна да прекъсва и да губи известна мощност, като аз си мислех че ЕГР ми е спрян, но уви оставили са си ръцете и при мен...