Форд фокус сякаш се дави

Започната от papof, 24 Май 2024 20:40:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

papof

Здравейте,имам фокус 1.6 само на бензин с двигател zetec 2003год. мк1. От известно време когато не е палена 20-тина часа независимо сутрин или вечер,студено или топло време, по някой път при първото завъртане на двигател пали и сякаш се дави,не се форсира,тресе мотора.Гасиш колата и например веднага въртиш и си пали все едно нищо не е било.Педала на газта и в двата случаяне не се натиска при паленето.Ако са дюзи няма ли да го прави постоянно,бензинова помпа бубина.Някакви идеи?


ivchotr

Отвий някоя от свещите или направо всичките и измери колко е просветът между електродите ѝ/им. Ако са обикновени, разстоянието трябва да е около 1 мм. По принцип свещите за този модел се продават с просвет от 0.8 до 1.3 мм. Но не трябва да е над тези 1.3 мм. Ако е видимо по-голямо, смени на първо време свещите. Ако са на повече от 60 - 70 000 км пробег и са обикновени, пак ги смени. Това им е горе - долу макс пробегът, при който започват да правят точно такъв проблем. Не е лошо да пуснеш някоя снимка да видим как изглеждат електродите им.
Ако се е скапала бобина или помпа, ще имаш проблем при всяко палене и двигателят по принцип няма да работи нормално. С дюзите е същата работа - няма да работи нормално постоянно, а не само при първото палене.
Ако със свещите всичко е наред, трябва да прегледаш в какво състояние е клапанът за празния ход (някои му казват стъпков мотор) и да го почистиш, ако е сериозно омърлян. Същото важи и за тръбата на дросела. Макар, че ако тя е омърляна сериозно, пак ще има проблемна работа по принцип. Но едно почистване няма да ѝ навреди.
Но започни със свещите и пиши какво е станало. Ако не си сигурен и в кабелите, направо ги смени и тях.