Ford Focus Turnier Mk3 facelift (наследникът)

Започната от Ozzie, 16 Януари 2024 20:07:41

« назад - напред »

sstefan, saggy и 2 гости преглеждат тази тема.

saggy

Ози, какво масло мислиш да му сложиш на френския лъв под капака?  ^-^

Ozzie

Същото като на предния "лъв". :)
Всичко е набавено, остава да намеря време да се занимая.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Ozzie

комбито е железно
за една седмица към 3500 км. без да мрънка, само нафта и газ

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Ozzie

По волята на неволята, ъпгрейднах предните спирачки от дискове 278 мм. към 300 мм. От донор си намерих супорти за 300 мм. диск. Не всичко мина като по мед и масло, или plug & play както се казва, но след първото каране нещата изглеждат наред.  Наложи се между новите супорти и шенкела да оставя около 5 мм. разстояние. Нямах шублер под ръка да измеря с точност. В противен случай супорта не че опира, ами направо заклинва диска.
Последното може и да се дължи на разлики между донора и годината му на производство (Ц-Макс от 2009 г.) и моята кола.

F Focus

Каква неволя наложи смяната на дисковете с такива с по-голям диаметър?
Не одобрявам маслото, което изполваш-само лично и го приеми, като мое некомпетентно мнение.
Поне го сменявай доста по-често.

Ще ми е интересно да споделиш повече наблюдения в/у колата, че, и аз се ослушвам (вече) за дизелов Фокус-комби.

saggy

И аз не го одобрявам това масло, Ози!:))
Ново добиче имаш, поглези го с 5-6лв отгоре на литър масло. Дай отзиви как спира Фокусът с новите дискове, има ли осезаема разлика? И Фокус 2 е с размера на  старите ти дискове. Като направи тази смяна, смени ли течността за спирачки?

Ozzie

Неволята е, че като ги поръчвах дисковете, уж по VIN номер, али-бали, дойдоха 300 мм. Изобщо не бях загледал колата с какви е. Та понеже изтече много вода от покупката им, вече нямаше как да ги върна и се хванах на хорото. За спиране е рано да се говори, но от няколкото километра след смяната по познати маршрути - сякаш ще трябва да изместя точката за спиране с някой друг метър по-късно.  ;D

Спирачната течност ще я сменя в най-близко време, че не знам кога последно е сменяна.

Alexi

те като за пежото ми ,но моите скоро ги сменях

F Focus

Ози-задължително смени спирачната течност, ама по начин, при който старата ще се източи максимално, щото инак няма ефект. Повечето сервизи претупват тази дейност! >:(

Ozzie

Като финални щрихи от монтажа на електрическия подгревател за въздуха в салона се наложи да сваля десния подкалник.
Бях изненадан от наличието на някакъв дунапрен, явно с цел да редуцира шума от търкалянето на гумите.

Ozzie

Миналия месец комбито чукна 10-та годинка, освен това скоро наближават 160 хил. километра, т.е. дойде му времето за ангренажа.
Вложени от сервиза комплект с водна помпа DAYCO KTBWP9140 + пистов ремък GATES 6PK965. Цялото "удоволствие" с труда - 677 лв.

saggy

Много добра цена. Оригинално с Gates ли излиза този Форд и защо реши Gates, а не друга марка?

Ozzie

Не знам какви са били оригиналните. Знаеш, че сервиз който да работи с части на клиент няма. Така че, каквото сложили, това са сложили.

P.S. Бях помолил, старите части да ми ги върнат, но не съм отварял още багажника да видя там ли са.

saggy

Какъв пробег мисли да дадеш на новия ремък преди да отиде за смяна? Старият ремък си го оползотворил на пълния му пробег (10г. и 160к км.), но все пак той е за първоначално вграждане.

Alexi

това вероятно ще го мисли следващия собственик  :D