Поправка на маркуч за излишно гориво

Започната от swenstyle, 26 Декември 2023 19:16:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

swenstyle

Здравйте,
нямам идея с какви ключови думи да потърся подобна стара тема, затова пиша нова.

фокус 1.8 TDCI, 2009
имам колата от скоро, около 20 000 км, все да мирише на гориво от парното, оказа се че един от маркучите (куплунга) се е извадил леко от инжектора, скобата се оказа ръчно правен, както и да е, прибрах се тогава.
купих си комплект маркучи и днес ще ги сменяме, извадих старите, започнах да намествам новия и един от тройниците (пластмасови) се счупи. пробвах да взема от стартия маркуч тройника, но не знам как се работи с тоя маркуч, твърд е, нагрявах го обаче не иска да се извади, може би трябва още да се нагрява? Термосвиваем ли е? мога да го цепна и да го извадя, но ще стане по къс. Продава ли се такъв маркуч на метър? и как се обработва?

и другия вариант разбира се е да си го купя пак комплект да разкача още пречещи елементи по мотора и да внимавам при монтажа.

за тези маркучи говоря

812730.jpg

докато чакам одобрението на поста във форума, май успях да намеря какъв маркуч трябва - тези двата дето пише R на тях, а този на който пише 60, не знам какво е това 60 (минити или температура), като го потърся в нета излиза по българските сайтове че става за горива, даже има и цена на дребно.

Untitled-22.jpg

locke

според мен си купи бързи връзки за горивни маркучи и на тях сложи подходящ маркуч със скоба. Тези фабричните са тънки и нагрявани, за да влезе в тях бързата връзка