диагностичен кабел и софтуер за Куга МК1 (2012)

Започната от tracker, 08 Декември 2023 09:30:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tracker

Здравейте колеги,

поизчетох из форума теми за кабели и софтуери за диагностика, но за съжаление останах съвсем объркан кое какво и как :)
Видях че има теми за кабели, но от тях не ми стана ясно кое би сработило за моя конкретен случай.
Доколкото разбрах, софтуера който ми трябва е Forscan, но не съм напълно сигурен.
Препоръчайте ми диагностичен кабел и софтуер за куга мк1 (2012).
За предпочитане от бг (олх, базар) и до 50ина лева.
Кабелна връзка е за предпочитане (не искам блутут).
Благодаря предварително за насоките!

nogopechen

На сайта са дадени линкове на ЕЛМ-овете, които стават. ЕЛМ с превключване между "бърз" и "бавен" КАН, за 50 лева от ОЛХ не става. Препоръчвам платената версия за компютър, тази за андроид не потдържа някои функции.Аз имам и ползван около 7-8 или 9 ЕЛМ-а, от обикновенни до такива с елекронен "ключ", и с най-новите протоколи за последните модели. Позвам и: ОУЛПЕН ПОРТ–2, СКАНМАТИК–2 и МАНГУСТА ( J2534 PassThru ). Другите ми диагностики са: Х431/ПРО, ЕДИАГ и АУТЕЛ. Всяка има своите предимства и цена. 

Ozzie

@tracker
Кабел (адаптер) ELS 27, софтуера вече ти е ясен. Във вторник (12.12) съм в Бургас, мога да взема кабела да го пробваш и ако те удовлетворяват възможностите, да си поръчаш. Възможно е да се продава в OLX. Прекупвачи бол. Моя съм го купувал от Алиекспрес.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

tracker

Здравейте отново колеги,

благодаря за мненията.

Ozzie - за съжаление колата не е моя (на родителите ми) и те не са в града, така че нe мога да пробвам кабела :)

Kunchev_E

Здравейте,
Почъчах си диагностика подобна на Delphi от Aliexpress.
https://www.aliexpress.com/item/1005008244886314.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.2a0f1802CPllko
Подходяща ли е за Куга 2009г? Или съм се прецакал?

Ozzie

Цитат на: Kunchev_E в 23 Декември 2024 18:50:42Подходяща ли е за Куга 2009г? Или съм се прецакал?

Като дойде, ще си покаже.
Разбира се, ще чакаме отзиви. :)

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...