Проблем при начален старт

Започната от SantaMuerto, 14 Септември 2023 09:17:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SantaMuerto

Здравейте колеги ! Имам проблем с колата и исках да попитам, дали някой е имал подобна случка и решение. Колата е фокус МК 2.5 2009 г. 2.0 TDCI 136 hp. Колата не иска да пали! Странното е, че когато я напече силно слънцето или е отрицателна температурата пали. Усеща се пак колебание, но запалва. При нормална температура ( пролет, лято, есен ) без да напечена здравата не иска да запали. Трябва да се върти 2,3,5,8 пъти за да запали. Всеки път е различно. Странното е, че при загасяне също двигателя тресе. В няколко сервиза провериха горивна помпа, свещи, дюзи на стенд и датчици по колата. Имаше съмнение за падане на горивото, но колата след месец в сервиза запалва от раз. Единственото нещо което дава грешка на диагностика, е дроселовата клапа. Дава грешка за нисък волтаж. Възможно ли е това да влияе на компютъра и да причинява проблема. В три сервиза хората твърдят, че механичен проблем не виждат. Дросела е доста скъп и не искам да дам едни 600-700 лева, само за да пробваме дали ще се оправи. При високи обороти колата не прави проблеми и веднъж запали ли, си пали нормално.

Ozzie

Не твърдя със сигурност, че се отнася за всички сервизи, но някои от сервизите си имат договорки с доставчиците, да върнат частта, ако се окаже, че не е било нужно да бъде сменяна.

Имах такъв случай с дебитомера преди години. Цена тогава ~400 лв. От сервиза бяха взели нов от магазина. Обадиха ми се, да ми кажат, че проблема е в него и ме питаха да го оставят или да го връщат. Е върнаха го, платих им за труда и диагностиката, после си купих ОЕМ от кола донор, смених го и съм с него до ден днешен.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

perun

Ами кажи кой е този сервиз дето работи така. Че то за някои неща и 500км. да минеш пак си струва?!?...