фокус mk 3.5 достъп до ламарината на задния калник отляво

Започната от To4kata, 03 Юни 2023 10:59:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

To4kata

Здравейте колеги, някой тъпанар е натиснал отляво задния калник, точно над задната гума на около 30-40 см над веждата, най-вероятно с вратата на съседна кола съдейки по следите. Въпросът ми е има ли откъде да бръкна отзад поне частично да изправя хлътналата ламарина, за да не ми вади очите. Бърках откъм задната гума под пластмасови подкалник, но ми се струва че ламарината е двойна с кухина и няма дастъп до външното част. Другия вероятен достъп е откъм багажника, ако разглобя пластамсите и корите отляво в багажника дали ще има отвор към външната част на ламираната. Ако някой се е завирал там да сподели, да не си губя времето. Колата е хечбек.

F Focus

От багажника би трябвало да имаш достъп, освен, ако няма подсилващ елемент точно където ти трябва пространство.
Доколкото разбирам не желаеш да китосаш и пребоядисаш? Колко е дълбока щетата-демек колко е вдлъбната навътре тенекията и показал ли се е "гол" метал? Изключително много внимавай с опита да оправиш нещата, защото с натиск от вътр. страна много лесно можеш да ги предобриш-личен опит!
При мен предните подкалници са пластмасови, докато задните са от нЕква материя, която е по-мека, по-пореста и попива влагата, та ми протича мисъл ( :)) ) дали да не я промажа с...ще видя с какво, за да я импрегнирам, така да се каже-това м/у другото.

ivchotr

Калник с двойна ламарина не съм виждал, ама може и да са започнали да правят такива. С махане на кората над гумата би трябвало да може да се стигне до вдлъбнатината.

To4kata

И аз мислех, че като бръкна под кората ще стигна, ама не, поне на пипане изглежда двойна. Пробвах и през багажника махнах корите и надникнах, но заваля и се отказах. Стори ми се обаче, че откъм багажника няма да е възможно: има и изолация и някаква издутина точно над гумата. Реших че и да има някакъв отвор едва ли ще стигна. Абе, отказах се. Дефекта е малък колкото бобено зърно, но е точно на декоративно ръбче и ме дразни много. Ще се оправя някога, но много ми се събра. Друг тъпак тегли една черта през двете врати щото не му харесваше къде паркирам. Българска простотия. Не ми се коментира. Всичко отляво. Колкото повече пазиш, толкова други гледат да те прецакат. Нарочно!

F Focus

Калникът надали е двоен-абсурд.
Издутината над гумата е еднослойна ламарина.
Явно нямаш Каско.

To4kata

Позна, нямам Каско. Ами как да обясня, бъркам и отвътре ръката не се движи по ламарината на калника. Тръгва косо към купето по друга ламарина. Не съм свалял пластмасата да се завра да разгледам, но на пипане не върви по външната ламарина. Иначе нямаше да ви занимавам ...

ivchotr

Калникът по принцип е ламаринов панел с някаква щампована форма. Ляга върху корпуса на купето. Това, което напипваш, явно е част от корпуса. Щом вдлъбнатината е върху ръб, няма да ти е лесно да я избуташ в първоначалното положение без специален инструмент. Тенекеджиите имат такива - цял комплект с най-различни кривки. Ако е наистина колкото бобено зърно, след някой и друг ден вече ще си свикнал и няма да му обръщаш внимание. Стига бобът да не е смилянски. Ама и по-голям да е, пак се свиква. С хорската простотия е по-различно. Колкото и да се мъча да свикна, не ми се получава.

Малко лирично отклонение ще направя...
Вчера се прибирахме от Девинско към София. Тръгнах от Родопите в 16.00 ч. Към 17.10 ч. бях в Пазарджик. Спряхме на една бензиностанция да пием по сок и малко след това се набихме в голямото задръстване на АМ "Тракия". Това малко след Пазарджик. Едвам устисках до разклона за Велинград и бих десния мигач. Преди около месец този номер мина - по стария път за София през Белово и Костенец се качих на магистралата преди Ихтиман и всичко беше о'к. Да, ама вчера разходката сред природата беше напразна. След Ихтиман пак си беше задръстване. За около час и нещо пъплене със спирания се добрахме до разклона за Вакарел. Бих пак десния мигач и през Вакарел хванах пътя за Нови хан и София. Е те тук вече си ема бамата. Вакарел - Нови хан го взехме за малко над три часа. И друг път съм попадал в такива задръствания, ама това за момента е номер едно в класацията ми. Очевидно имаше някаква причина някъде напред по пътя, заради която колоната да стои повече на място, отколкото да се движи. Та воден от тази логика, звъннах на 112 да питам имат ли информация за някакъв батализъм по пътя, че ако правят огледи на трупове, можеше и да осъмнем там. Което не ми се правеше, щото освен бабата, возех и котката. От спешния оператор казаха, че нямат информация за произшествия по трасето и си останах там с идеята, че все по някое време голямото чакане ще приключи. Е, приключи. На центъра на Нови хан се вихреше купон - някакъв празник имаха хората. Събор може би. Обаче пътят си беше свободен. Някакви одрямали се ченгета скучаеха до патрулката. И се потвърди едно от съмненията ми, че тези от челните позиции в колоната най-вероятно са станали свидетели на някакво събитие и се утрепват да го документират с телефоните, а ние отзад си бахалясваме. Няма друго обяснение. А когато се набихме в това задръстване, някъде къде 19.00 ч., купонът в селото е бил в разгара си и съответно е бил по-впечатляващ за преминаващите. Нови хан - София го взех за около 7 - 8 минути.
Тази държава няма да оцелее с това племе, дето щъка по територията ѝ. Никой не мисли за другите. Никого не го интересува, че някъде назад има стари хора, болнави, малки деца... Ако някой рече да ни завладява, ще му трябва най-много ден. Ако избере неделята, ще му стигне и един следобяд. Само трябва да организира един сеир и сме готови.