Стар нов Фокус - Проблеми

Започната от Hell4hustler, 20 Април 2023 19:11:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Hell4hustler

Здравейте!

Днес си купих Фокус 1.8 tddi, 90hp, 2000г. Като цяло колата изглежда много добре, без точка ръжда и много запазен салон. Двигателят работи много спокойно и не пуши грам. За съжаление още при огледа открих няколко проблема, които прецених, че ако сваля достатъчно от цената, ще оправя. Човекът свали доволно и я взех.
Та проблемите са следните:

1. Стрелката на горивото е забила и показва, че няма гориво и лампата свети нон стоп. Казаха ми, че най-вероятно е от датчика за нивото. Интересен датчик - около 250лв. Предполагам, че ще намеря втора ръка, но възможно ли е да е друго?

2. Когато потегля и натисна педала на газта, до около 1300 оборота много тегаво върви. Все едно не съм натиснал педала. След това няма никакви проблеми.

3. Трета скорост "хърка". Всички други са добре. Предположих синхронизатор. Той е евтин, но цялата процедура със свалянето и прочее е тегава. Въпросът ми е - да бързам ли да го сменя? Може ли да навредя на цялата кутия?

Като цяло вече минах около 250км. с нея и съм доволен. Не върви особено много, но е доволно. На разход пълен/пълен - малко под 5/100.

Благодаря предварително!

kovak

Цитат на: Hell4hustler в 20 Април 2023 19:11:561. Стрелката на горивото е забила и показва, че няма гориво и лампата свети нон стоп. Казаха ми, че най-вероятно е от датчика за нивото. Интересен датчик - около 250лв. Предполагам, че ще намеря втора ръка, но възможно ли е да е друго?

Здравей, моя Форд е сходен, но 1,6 и е бензин! Километража като цяло не ми работи от години. Датчика е толкова, но от Форд ми обявиха и още 200лв за работа преди 4г. което ме отказа да го сменям. Втора ръка не те съветвам, че не знаеш на какъв датчик ще попаднеш!
Иначе тези фокуси са прекрасни машини, карай със здраве и без аварийно!