Форд ще възроди "Капри"

Започната от F Focus, 28 Март 2023 22:53:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

"Форд" ще възроди култовият модел "Капри"...ама в електрически вариант с 300 к.с. и с доста по-различно купе, в което общото с оригинала ще са 4-те фара (ама аз го помня с единични правоъгълни фара )и скосяването отзад-снимки нЕма, ама и да има все тая...Без коментар от моя страна!
Възстановяването щяло да бъде факт през 2024г.-евентуално.
Бях съзнателен младок по времето на "Капри", помня как го зяпах с благоговение преди около...половин век(!), когато изкл. рядко можеше да се види в наше село и лично аз не очаквам нищо подобно на "уау", както се казва сега от младите-само лично мнение, разбира се!
Гаврата с истинските класики според мен е направо вредна! Иняма да донесе позитиви-дори напротив, но да видим...

ivchotr

Първата снимка е от едновремешната чешка Ява, а втората е от възродената от индийска фирма моторетка. Една такава като първата ме чака в една плевня да я възстановя, но ме сърбят ръцете да се сдобия и с новата.

F Focus

На твое място щях да се концентрирам изключително в/у оригинала, въпреки, че индийската реплика изглежда много добре.

ivchotr

Оригиналът е ясен, ама още чакам някоя муза да ме споходи :D
За новия ставаше дума по принцип, като паралел на ел. "Капри"-то. В случая с Явата, новият мотор не е реплика, защото индийците са купили лиценза от чехите. Пак си е Ява, демек. Само че са сложили 4-тактов двигател, стартер и разни други нововъведения, което е нормално за след 60 години от пускането на този модел на пазара и почти 90 години от създаването на марката.
И на мен ми е тъпо, че се мъчат да затрият ДВГ по принцип, но такива са нещата и нас никой не ни пита. Добре е, че някои европейски марки се осъзнаха и не бързат да затрият изцяло ДВГ моделите си, но нищо не пречи да има "Капри" с ел. мотор. Пазарът ще каже успешна ли е била тази акция или не.

saggy

Ей, на, и една нова "фиеста" ще се появи, макар и електрическа.

https://www.24chasa.bg/biznes/article/18531116

ivchotr

Явно ще дочакаме и изцяло електрически Фокус и Мондео :D

Жоро Петков

Цитат на: ivchotr в 31 Юли 2024 00:11:08Явно ще дочакаме и изцяло електрически Фокус и Мондео :D
Форд се отказаха от плана си да минават на изцяло Ел коли до 2035. Почти всички други производители и те.
Тойота като коли освен тундра са пълен ташак (стават за водене но това е всичко), но евала, че разработват нови ДВГ.
Зеленото бъдеще малко по-малко се оказва че е едно ако покрито с лозово листо.

ivchotr

При тези вредни емисии докато произведат електрокара и изчистването им до няколко години след производството, нищо чудно. Ама това не пречи да направят ел. Фокус и ел. Мондео. Все пак тези модели си имат фенове. А някои от тях са и екоактивни потребители. А може и да бъркам, разбира се. Но моделите ще се върнат към нов живот след някоя и друга година, без значение с какви двигатели.