Извадка от упътването за обучаване на ключове

Започната от Vasilev, 22 Септември 2011 04:00:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vasilev

В случай на изгубване, при дилърите на Форд могат да бъдат получени резервни ключове. За тази цел трябва да бъде заявен номера, който е маркиран върху табелката, доставена с оригиналните ключове.

Програмиране на ключ
Максимум осем ключа могат да бъдат програмирани за дистанционно отклюване и заключване.
Преди започване на програмирането, ключовете, които ще бъдат програмирани трябва да бъдат вътре в колата. Коланите трябва да бъдат сложени, а вратите затворени.

1. За програмиране на новите ключове за дистанционно отключване и заключване, завъртете контактния ключ до положение "II" четири пъти в продължение на не-повече от шест секунди.
2. Поставете контактния ключ в положение "0". Ще се чуе звуков сигнал, който показва, че можете да препрограмирате нови ключове в продължение на 10 секунди.

3. Натиснете някой от бутоните на новия ключ. Ще се чуе звуков сигнал за потвърждение. Повторете тази последна стъпка за всички ключове, включително и оригиналните. Не сваляйте контактния ключ от гнездото по време на програмиране.
4. Поставете отново контактния ключ в положение "II" или изчакайте 10 секунди, без да програмирате други ключове, за да приключи процесът на програмиране.

Препрограмиране на функцията за отключване

Може да промените функцията за отключване по такъв начин, че чрез еднократно натискане за отключване да изключвате централното заключване и алармената система, като отключвате само вратата на водача. Повторното натискане на бутона за "отключване" на ключа в рамките на три секунди
ще отключва и вратите на пътниците.

За да препрограмирате тази функция, натиснете и задръжте едновременно бутоните за "отключване" и "заключване" за не по-малко от четири секунди при контактен ключ
в изключено положение. Пътепоказателите ще просветнат двукрактно, за да потвърдят, че функцията за отключване е била препрограмирана успешно.

Едновременното повторно натискане и задържане на двата бутона за не по-малко от четири секунди ще върне функцията за отключване в първоначално положение.

Предполагам, че същото важи и за много други модели на Форд.

sparky

за обучаването на функцията за отключване само на шофьорката врата трябва ли да се даде пак 4 пъти в положение 2

Alexander

Не, не е нужно! Само заставаш до колата и задържаш отключване и заключване докато не ти премигнат авраийните мигачи! И си готов и ако искаш да го върнеш, пак така!  (thup)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

sparky

пробвах но не става. Държах няколко пъти по 10 секунди но не става

Vasilev

Странно... При мен си се получава на Фокус 1.

Alexander

"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

sparky

при мен не става колеги. Също така и когато задържа бутона за отключване не се смъкват стъклата. Имам 2 ключ дистанционно. но и с 2 не става

Vasilev

За да става отварянето/затварянето на прозорците, на първо време трябва бутоните да са ти такива (със двойна стрелка), пък после да се обучат. Относно отключването на колата, да не би пък ако има допълнителна аларма, нещо тя да насмита положението. Аз утре или по-късно днес ще закача моята аларма да видя дали ще продължи да ми работи тази функция.

sparky

бутоните са ми същите нагоре затваря надолу не сваля от ключа

Vasilev

Това пробвал ли си го:

Pyrhel:
"Какви са проблемът и симптомите?
Функцията one-touch не работи както преди след като акумулаторът е бил откачен. Прозорците могат да се свалят с едно натискане докрай, но не могат да се вдигнат догоре по същия начин. Трябва да се държи бутона, за да се вдигнат.

Какво е решението?
Всеки един от прозорците (или 2 или 4) трябва да мине през "обучение", за да заработи както преди. Как става то:
Сваля се прозореца додолу.
Вдига се догоре и след като се вдигне не се пуска бутона, а се задържа за 2-3 секунди.
Отпуска се бутона
Натиска се вдигането и се задържа отново за 2-3 секунди

Тази процедура се изпълнява за всеки един от прозорците с функция one-touch."

А за ключа, ако е обучен както трябва, освен нефабрична аларма да прави мизерии, аз не се сещам за друго.

sparky

Прозорците съм ги обучил, ключа отключва, заклюва, отваря багажника, вдига прозорците. Нямам отделна аларма. Само със стандартното централно съм но държа копчетата за отключване и заключване и нищо не става нито като задържа отключване не сваля стъклата. Можеби моята кола не може тези неща

Vasilev

Аз се изчерпах откъм идеи. Може пък модула нещо да се е прецакал и да не се сеща какво трябва да направи, като задържиш бутона за отключване. Щом си го обучил и са двойни бутоните, не би трябвало да има нещо, което пречи. Но пък това, че не може да си активираш отключване само на шофьорската врата, подклажда тезата, че модула не се усеща, че е задържан бутона за отключване. Поне това е моята логика.

vasko_ah

Ауууууу колеги радвам се като циганче на баничка  ;D :)) 8) Обучих си стъклата и всичко се получи даже като задържа бутоните за отключване и заключване от дистанционното ги сваля  и ги вдигааа много се кефя :D Само едно ме интересува дали има вариант когато заключа колата дали през ключа дали през алармата която явно не ми е оригинална колата сама да си вдига джамовете случайно ако има някои отворен... и не съм го забелязал... Иначе много благодаря на всички който помогнаха :)

Dmitarcho

Ако не ти е оригинална алармата ... има някакъв минимален шанс да стане ;) С миро си говорихме за това. Ако сигнал "дълго заключване" към комфорт модула, би трябвло да вдигне стъклата /ако има отворен/. Някой аларми я имат тази функция /дългото заключване/.
Аз си размишлявах, че това работи само при коли, който вдигат прозорците когато задържиш самият ключ пъхнат в ключалката на вратата в положение заключване. Комфор модула, при Мондеото дали ще разпознае товя "дълго заключване" подадено от алармата, за да вдигне прозорците, или комфорт модула работи със други сигнали ?
Ръца Пръца

vasko_ah

Хм искаш да пробвам  вместо бутона за заключване на ключа да задържа този на дистанционното на алармата за да видим какво ще стане ...

Dmitarcho

Не ;) Програмира се тази функция на самата аларма ;) ако изобщо и я има функцията ;)
Ръца Пръца

Marian.marinov

Колеги,може ли чисто нов ключ са се обучи да отключва и заключва преди да е ходил при ключар ча обучение на чипа на имобилайзера и нарязване.

didony

Marian.marinov

MaxMan

Здравейте колеги! Първо да благодаря на колегата за полезната информация, свърши ми перфектна работа! И второ да попитам за обучението на имобилайзера може ли да си го направя аз или трябва при някой ключар и съответно някой знае ли колко струва да ти го обучат?

lambreff