Проверка на реалните километри

Започната от p_yanev, 14 Март 2012 19:52:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

p_yanev

Как точно в Мото Пфое установяват реалните км? Защото в Бургас ми казаха, че за кола която не е закупена в България, нищо не могат да ми кажат!!!

hotblooded

Разчита се имобилайзера - той не може да се връща. Другото - зависи от съответната организация на марката. В Пежо по VIN може да се прави справка за всяко Пежо, в кои сервизи на Пежо и кога е минавало и на какъв пробег и какво е сменяно. Ако излезе несъществуващ VIN - колата е била или тотал-ка или с пренабит номер!

Pyrhel

Разделих темата, защото ще е полезна и на други хора.

Да вмъкна и аз малко инфо. Имобилайзера (Ford го наричат PATS - Passive Anti-Theft System) служи единствено и само да предотвратява паленето на автомобила ако не е разпознат правилният ключ, токън (пишчицата за безключовото палене) или някой се пробва да прави хотуайринг (това е като по филмите дето допират 2 кабела и колата пали :D). В него или съответстващите му памети друго инфо освен за ключовете и/или помпата и/или ЕКУ-то не се пази.

За километражите мога да разкажа малко, имам горе-долу представа :)) Ако човека, който е "пренавивал" километража знае какво прави - няма начин да ти докарат една кола и да кажеш "да, тая кола е с пипан километраж" или "оо, тая кола не е на 75 хил, а на 370 хил. км". Данните за изминатите километри се съхраняват на 2 места в по-новите автомобили - в ЕКУ-то и в таблото с уредите. Разпояват се по 2 памети, четат се, декодират се, избираш си нови километри, кодират се, пишат се и се запояват обратно. :)

Единствения начин да отидеш при дилър и да може да ти отговори е да се вижда колата в системата им - кога какво е сменяно по колата - консумативи, ремонти и т.н. Идеята - виждаш в разпечатката как вървят смените на маслото, виждаш кога за последно и на колко км е посетил дилъра и си правиш сметка.

Ситроен мрежата е вързана и от БГ можеш да провериш кога е сменяно масло на италианката по номера на рамата. За Форд - не знам.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

км на вносни коли не могат да се проверят .. то ако можеше нямаше да ги връщат така масово и непрекъснато :)) и гледайки цените тук и в мобиле.де( тук са доста по ниски ), колите които влизат тук са на над 200к реални ,че и над 300 някои ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 15 Март 2012 09:18:14
км на вносни коли не могат да се проверят .. то ако можеше нямаше да ги връщат така масово и непрекъснато :)) и гледайки цените тук и в мобиле.де( тук са доста по ниски ), колите които влизат тук са на над 200к реални ,че и над 300 някои ..
По белите държави никой не си купува кола от класа на Мондео ако няма да и врътне поне 30-40к на година... Още повече дизел, и още повече комби, а за върхово обзавеждане - да не говорим. Има и изключения, но при Форд - изключенията от Германия Австрия и Италия са по скъпи от колкото buyback колите в МП!

whaaazp

При по-новите модели на Mercedes (примерно/ w204) информация за километрите има и в ключа.
За Форд и други не мога да твърдя. ;)

p_yanev

Със сигурност във форд могат да ти кажат всичко за кола продадена в България от тях - независимо къде, и също така със сигурност, не могат да ти кажат, нищо за кола купена от вън.

От Балка стар твърдят, че тяхната мрежа е свързана с цяла европа и могат да ти кажат всичко за всеки мерцедес внесен от там.

Относно км въртени навън аз се надявам моята да е изключение и да е на реални км. O:-)

Alexi

ако си го взел на около 8-9г и на около 120-160к км - не се надявай .. тъжно но няма как .. такава кола би струвала около 5 евра навън ...

hotblooded

Yanev, твоята кола продавача уж я рекламираше като купена от МП... да не се оказа внасяна?

p_yanev

От италия е внасяна - не нам на теб какво ти е казвал. Към момента аз нямам причини да мисля ,че колата не е на реални км. Единственото, което сочи , че това може да не е така са свещите които смених, но може някой просто да е объркал вида при последната смяна.

Да е жива и здрава и да върви колицата, пък майната му на км.

hotblooded

Цитат на: p_yanev в 18 Март 2012 14:34:33

Да е жива и здрава и да върви колицата, пък майната му на км.
Именно.  Да върви и да те слуша, друго не се иска от нея :)