Осветление на уредеите и интериора на Фокус-как

Започната от blago87, 12 Март 2012 15:21:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

blago87

Колеги, има ли някой от вас, който да е наясно как може да се смени цвета на осветлението на уредите на Фокус мк1, като това на снимката http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=200716401195 .Гледал съм и клип в youtube, който показва сменени светлините на контролерите на климатика, но не знам как. По другите форуми съм чел за смяна на подсветката зад километража, но се чудя дали някой може да ми каже как стоят нещата конкретно за фокус

Pyrhel

За жалост не мога да отворя линка, който си дал :(

Фокус 1 има 4 крушки за подсветката на уредите. Трябва да ги смениш с желания цвят:

Втората стъпка е да изчистиш зеленикавия оттенък от гърба на плочката, на която са белязани деленията за километри, обороти и т.н.:
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

blago87

Съжалявам, колега, грешката е в мен(не знаех, че снимките от и-бей не могат да се качват като линкове). Хубавото е, че могат да се изрязват  >:D) ....та ето: ...Предполагам и за контрола на парното е по същия начин, за да се получи това: Ford FOCUS mk1 BLUE light SILVER SURROUND . А, как е при километража,който показва километрите и часовника, те само със смяна на лампите ли са? Така и така в 'прозорчето', където ми се показват километрите май ми е изгоряла крушка, тъй като е по-тъмно от километража и оборотомера. Постнах тази тема, защото видях това и много ми хареса как изглежда вечер и се чудех дали мога и аз да направя така Ford FOCUS GAUGES - WHITE LED s

whaaazp

Тези дни мисля да го сменям цвета..
Единствено се притеснявам да не прекаля с изтъркването..
Отделно под дисплея пак има такава плака, която трябва да се махне...

tha22don

Километража мисля, че е както го е описал Pyrhel. Трябва да се премахне слоя, който прави зелената светлина. Трябва и да се подменят крушките с желания цвят. За останалите, мисля, че са на платки, които са запоени - там се разпоява и се запоява после желания цвят диод. То затова и в ebay са скъпи LED-модифицираните панели за парното и за светлините от ляво примерно.
Ето линк от англичаните как сменят на ЦД-то:
Смяна на цвета на заводско CD Ford Focus MK1 английски
Утре като ми остане време ще се поровя и за How to за останалите части. И аз си мислех за някаква промяна, но работата си е къртовска, а и зеленото не е толкова дразнещо като синьото примерно...мое мнение.  (beer)
Има едно оранжево, което е малко по-добре сякаш.

whaaazp

При мен замисъла е всичко да стане бяло..  (koo)

blago87

Именно, колега, и аз искам да го направя в бяло, но за жалост сам не мога (hammer), а 200 лева за плазмен километраж не ми се дават в тая криза. Гледах в рено форума, че подменят слоя който е зад километража, защото при тях не е както при нас, а е с някакъв материал като плексиглас, който те сменят в цвят по избор и получават ефекта, за който говорим. Мислех си ако и при нас е така, евентуално да става с премахване на този плексиглас, даването му в някое студио за рекламни материали, където да използват моето за шаблон и еврика. При такива обстоятелства мове би ще си остана със това табло докато изкочат излишни пари, но това, което ме притесни е, че линка, който давате показва, че за подсветктака на дисплея, който показва километрите се използват доиди, които, за да се сменят трябва де се разглобява километража, а на моето табло, единия диод е изгорял, а нямам и идея къде могат да ми го оправят, а още повече и без да ми разстроят правилното показание на уредите, защото нали се махат и стрелките, а нагласянето им ми се струва доста деликатна работа :'(

tha22don

Ето едно упътване на английски (PDF в DOX-a) :
How to change interior lights to LED - engl -

Bobi: Линкът не е активен

paranoid203

Здравейте! След няколко дни ще се сдобия с Focus C-MAX '04 при, който също е в зелено светлината на осветлението на уредите. От известно време търся информация дали може и как да се смени с бяла, но никъде не намерих. Дори в И-бей. Можете ли да ми помогнете с малко инфо или някой линк! Благодаря предварително!!!!

Bobi

Нещо съм пропуснал този пост :). Накратко - не си заслужава усилията, нервите и парите! Почти никъде няма информация и уреди с други цветове за Фокус или C-Max, за разлика от Мондео Мк3. Спомням си, че преди време бях превеждал една тема как става подобна манипулация, обаче не мога да я намеря! Има я във форума, потърси я.

Danchev

How about a magic trick?

ganador

Извинявам се, малко офф...  Какво трябва да свети в трите дупки, вляво на одометъра?

Цитат на: Pyrhel в 12 Март 2012 15:38:13
За жалост не мога да отворя линка, който си дал :(

Фокус 1 има 4 крушки за подсветката на уредите. Трябва да ги смениш с желания цвят:

Pyrhel

От ляво надясно:
1. Cruise control
2. Индикатор за следваща предавка
3. Overdrive
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

nuckles

Абе някой сменял ли е осветлението на врътките на парното ? моля да пише .. само на тях немога да сменя ...  моята конзола е по друга .. с оранжевите символчета .. незнам дали е по различна пластмасата отзаде но моята с търкане нестава ...

Моля ако някой си е сменял цвета на вратките , както тея дет светят синьо на снимките да пише!