Питане за размер на патерица за Фиеста 2010

Започната от sirgeorge, 03 Април 2022 11:49:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sirgeorge

Здравейте, нов съм във форума ако темата ми не за този раздел моля да бъде преместена.
Закупих Форд Фиеста 1.4 2010г за приятелката ми. В багажника на колата има комплект за лепене на гуми и компресор, но искам да й взема патерица за модела. Джантите на колата са 15ки гумите 195/50/15. Какъв размер патерица да търся?
Благодаря предварително на отзовалите се. ^-^

Ozzie

На колонката на шофьорската врата няма ли стикер с допустимите размери на различните гуми?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

saggy

Такъв стикер трябва да търсиш. Размер Т125/85 R16 е за патерицата на фокус 2 спрямо стикера от снимката.
1648999067105.jpg

sirgeorge

Това е моята лепенка на колонката на вратата.  Не виждам размер на патерица. IMG_20220404_123347.jpg

saggy

Греда! Явно са я мислили само за ремонтен комплект за гума. Само в английския форум успях да намеря дискусия по този въпрос https://www.fordownersclub.com/forums/topic/31502-spare-wheel-to-fit-fiesta/. Прегледах я набързо. Виж я по-внимателно. Разбрах, че се обсъждат вариант за гума 14", която е на височината на 15" или да се купи същия размер гума 15". Единственият проблем при 15-та е, че може да не влезне напълно в  дупката за резервната гума и леко да повдига покривалото. Можеш да питаш в Мото-Пфое, но те са неотзивчиви, ако не купуваш от тях. Друг вариант е да разпиташ по гумаджийниците, може някой да намери инфо или изчакай някой с фиеста във форума да се отзове.

ivchotr

С една ролетка ще се ориентира горе-долу дали в джоба в багажника ще влезе нормално колело.

Ozzie

Май може и да влезе нормална гума в легена, ако се вярва на 7zap / 6*15" или 5,5*14"
https://ford.7zap.com/en/car/47/6.32094/0/1687/16093/70345/#1007
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

sirgeorge

В легена имам газова бутилка. (tooth) Не ми е проблем височината на гумата, просто искам да взема нещо подходящо. В крайна сметка ако не намеря подходяща патерица може да взема една стоманена джанта и една гума 195/50/15.

nor4ik

sirgeorge

Ширина 125 е що годе добре 15 цола отлично, но тази висичона от 80 ще е кофти за останлите 3 гуми с височина 50 (195/50/15).

Ozzie

Разликата в диаметъра между двата размера е 5 мм. (патерицата е по-висока). Колкото да се прибереш или да стигнеш до най-близкия сервиз няма да е проблем.

nor4ik

Говорим за резервна гума с ограничение в скоростта