Таблото извежда преждевременно съобщение за смяна на маслото

Започната от ivopolr, 15 Март 2022 11:22:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopolr

Колеги имам странен, според мен бъг, в таблото /Конверс+/ на Монеото от подписа ми. Внасям малко предистория:
- Когато преди около година и 4-5 месеца купих колата тя беше с  малкия - червен, монохронен дисплей на таблото. Реших се и купих табло с голям дисплей /Конверс+/. При активиране на Конверса+ имаше надпис, че трябва да се мени моторното масло, предполагам се е активирал при автомобила донор. Маслото бях сменено няколко дни преди това. Изчистих съобщението по стандартния начин с комбинирано задържане на петал и бутони. След около два месеца и половина и изминати около 2500км. съобщението отново "грейна" на таблото. Зачудих се дали имам датчик в картера, който да "говори" на таблото, че маслото е некачествено или пък се е смесило с гориво. Ама си казах, че пак ще изчистя съобщението пък ако има датчик той отново ще предизвика надписа. И таза занулих отново и след 3-4 месеца - отново надпис за смяна на маслото. Гледам, че нивото на маслото не се повишило и маслото няма мирис на гориво и последва ново изчистване на съобщението. След 2-3 месеца същата ситуация! Надписа не излиза на равни интервали от време или на равни интервали от изминати км. Появява се през два и половина - три - четири месеца, при различно изминати за това време км. Междувременно ъпдейтнах Конверса+ до най-новата софтуерна версия и му промених километража /с UCDS диагностика/ за да отговаря на реалните километри на колата. Някой да има идея на какво се дължи това странно поведение?

Ozzie

Аз не мога да помогна, но се сещам за едни други, които може би могат. Може и ти да ги знаеш.
https://www.facebook.com/groups/1257621777981275/
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Pyrhel

При някои марки през диагностиката може да се настройва при какви условия да светва лампата и как да измерва деградацията на маслото - време, пробег, температура, студени стартове, моточасове, количество гориво и пр. В IDS-a не съм виждал такава настройка, но може да има нещо в афтърмаркет диагностиките, проверявал ли си?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.