Мигане на лампата на подгрева, няма загуба на мощност

Започната от hotblooded, 10 Март 2012 19:10:40

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Така, 2-3 дена подред при палене сутрин оборотите се колебаеха 5-10 сек преди да се укроти стрелката на 900-950, днес на връщане от Несебър започна да ми мига лампата за подгревни свещи... тъй като остатъкът от гориво беше минимален (за около 50 км) спрях на близкото "Еко" и заредих и проблема се оправи. Като се "размига" лампата нарочно пробвах - не усетих загуба на мощност и отзад не видях пушек (в огледалото).... Сега се чудя - от какво се получи така - засмука някои батак от дъното на резервоара, поради минималното количество нафта се шашна от някои въздушен мехур.... или нещо по-неприятно... Ще поживеем, ще видим - ако пак се получи ще сменя филтъра и/или ще я карам в МП за диагностика....  Ще видим, макар че в първия момент доста се шашнах....

Pyrhel

Е тя помпата си смуче непрекъснато боклуци, тя е долу... При мен се размига когато сипах добавка и предполагам, че е разтворила мизерията по стените на резервоара. После във филтъра имаше клечки, глава от пирон, пясък, стружки, кал, парафин и вода... Предния собственик вероятно беше сипвал крадена от трактори нафта :)

Зимата ми се обаждаха много хора с по-нови Ситроени, на които пък мига целия индикатор за нивото на горивото - може във филтъра да се е събрала вода, не пречи да го източиш през дренажа отдолу. Ако ти се цапа де, че като съдя по себе си как в студа нищо не ми се прави по моята кола... :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Ще го дренирам, после предполагам че се самообезвъдушава или да търся пробка?

Pyrhel

няма пробки, напълни го с нафта през отворите отгоре, където са тръбите. Ползвам една огромна спринцовка и маркуч от системи (тия в за венозно вливане)

hotblooded

Ще трябва да намеря от къде да източа и литър нафта  ;D

hotblooded

Пак "диско" с лампата за подгрева -тоя път и мотора се "скопи" - на 2500 оборота и набит до ламарината педал - не реагира. На първия светофар изгасих изчаках малко и запалих - уж се оправи...Ще се дренира, то се е видяло

Alexi

ти ако не си сменял скоро горивния направо го смени .. ако проблема не се отстрани ще се наложи да идеш на диагностика и да се види каква грешка ти дава ..

hotblooded

С тоя филтър я взех, сменян е юни месец на 80 000 км, сега е на 85 800. Смяната беше планирана за началото на лятото, но май ще се ускори

Alexi

мне ,на много малко км е тоя филтър надали е от него .. моя на почти 30к беше ок вътре ..

hotblooded

То не е важно на колко е филтъра, а какво е минавало през него.... Все пак не ми се иска проблема да е след филтъра, че направо ще сменям колата :)

Pyrhel

То и зависи какъв е филтъра, че на ментаците хартията им вътре става като сополи...

Ще разделя темата откъдето почва писаното за лампата, за да се намира по-лесно от хората с проблеми :)

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 12 Март 2012 03:39:03
То и зависи какъв е филтъра, че на ментаците хартията им вътре става като сополи...

Mоя уж е от МотоПфое...  99% съм сигурен че съм "забатачил" филтъра макар че до преди да стане проблема е зареждана с МаксМоушън (OMW) и на РомПетрол, но никога не е късно да попаднеш на гориво-боклук!Освен ако не си пълня с туба от завода или база...  1% съмнение че съм дръпнал "къса сламка" се дължи на "игра"-та на оборотите при студен старт...

Pyrhel

Изпразних резервоара почти до край (оставаха 2-3 км по борд) и сипах пълен до горе от Ромпетрол. Безкрайно недоволен, тая кола не вървеше, пушеше и сутрин оборотите играеха. Та дори по нагорнищата с круз контрол не можеше да се справи и свалях предавката.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 12 Март 2012 10:58:29
Изпразних резервоара почти до край (оставаха 2-3 км по борд) и сипах пълен до горе от Ромпетрол. Безкрайно недоволен, тая кола не вървеше, пушеше и сутрин оборотите играеха. Та дори по нагорнищата с круз контрол не можеше да се справи и свалях предавката.
На мен с РомПетрол ми даваше с 0.5/100 по нисък разход по борд в сравнение с МаксМоушън без разлика в паленето, може би сега като се замисля с РомПетрол малко повече играеха оборотите на празен ход. Но сега съм с Еко, макар че гаранция за качествена нафта няма за никоя фирма и бензиностанция има по-малък и по висок риск... 

Alexi

ако филтъра не се окаже проблема можеш да пробваш 2-3 резервоара с някаква хубава добавка да покараш ,аз си слагам профилактично

hotblooded

Цитат на: Alexi в 12 Март 2012 12:03:55
ако филтъра не се окаже проблема можеш да пробваш 2-3 резервоара с някаква хубава добавка да покараш ,аз си слагам профилактично
Обадих се на един бивш колега, сега има сервиз в Нови Пазар - миналата седмица е имал подобен проблем със неговата кола - парафинов батак утаен във филтъра, останал е с малко гориво и тогава нафтата остава по-топла отмива всичкия батак до който се докосне и батака се разтваря но засяда по хартията и до там... И той си беше изкарал акъла в пръвия момент защото е забила муцуна на магистралата, на следващия ден пак влязла в авариен режим (той е с Рено Лагуна 1.9 Dci) всичко се е оправило след смяна на филтъра. По думите му - щом си оригинален филтър - нормално заради по финния филтриащ елемент + нашите нафти+ влагата в Бургас (времето последната седмица е идеално за овлажняване на всичко 3-4 градуса + 94% влажност) конденз колкото искаш, доста студени дни последния месец - идеално за утаяване на "гряз"... Пак според него - Не е рядко явление Common Rail системи да правят магарии със филтрите ако ги караш до светване на лампата (не е от машината а от горивата ни) и че кола на под 100 000 км да ми "хвърли дюзи или помпа" трябва да е карана със доста бензин или био дизел в нафтата...

supertorr

Някакво развитие по въпроса. Прави ли още магарии?

hotblooded

Цитат на: supertorr в 17 Март 2012 10:13:14
Някакво развитие по въпроса. Прави ли още магарии?
Никакви, но днес следобед филтъра ще се сменя.

hotblooded

Дръпнах дявола за опашката, малко след като написах това се контузих, по точно контузих се преди това, но след това започна да ме болят глезен до степен трудно да ходя, отидох да прибера жената от Айтос, решихме да пием кафе в Поморие и... хайде на диско (с авариен режим).... утре вече ще го сменя... Иначе изключих от скорост, изгасих я и запалих в движение - нямаше проблеми.

hotblooded

Смених филтъра, но се оказа че гориво подкачващата помпа май никаква я няма :'( въпреки че давах на контакт няколко пъти по 20 сек - не изкара нищо през изхода на филтъра (бях сложил маркуч и бурканче)... пробвах да запаля по трудния начин - запали от раз и след 10 сек въпреки че я държах в обороти - изгасна  и не пожела да запали, лампата за engine check свети, при по дълго въртене мига и лампата за свещите....

Alexi

ти нямаш такава подкачваща помпа .. филтъра задължително се пълни с нафта преди да се монтира .. свали го ,напълни го с нафта и ще запали ...

hotblooded

Стига бе..... хем няма ръчна, хем и електрическа са спестили... а си мислех че няма по големи гадове от Пежо... Впрочем сигурен ли си че няма, защото от друго място ми казват че има... както и да е след час ще се мъча пак

Alexi

тази функция се изпълнява от помпата за високо налягане ,която е двустепенна .. ниската степен осигурява снабдяването с гориво на около 10 бара за високата степен ,която вече вдига от 250 ( празен год ) до около 1500-1800 бара .. тя обаче се върти от мотора ,за това няма как да запали с празен горивен филтър .. то май няма дизел който да запали така и да не угасне ,дори и да има подкачваща помпа тоя въздух къде ще отиде ..

hotblooded

С празен не се пали - то е ясно. Но до сега не бях виждал комън-рейл система без ел подкачване и без ръчно - за обезвъдушаване.

Pyrhel

Оня ден в ЛС-то това не го разказах... :) Затова настоявах да го напълниш. Напрактика пробвах един студен ден като не ми се занимаваше с пълнения да го напълня с въртене... Освен че се осветка всичко, след малко и толкова малко ток остана в акумулатора, че колата си забрави и името та после си играх с обучения и още по-дълго време висях навънка :D

Няма проблем за лампите, като го напълниш и ще запали. Най-вероятно ще е записала някоя и друга грешка - я, че няма връзка с АБС-а, я че няма връзка или достатъчен ток за еърбеците... Правят го тоя маймунджолък всички като им тръгне акумулатора...

hotblooded

Аз ти писах че смятам с ел.помпата да я обезвъдуша (ти нищо не каза)   даже и дадох 1 лв за маркуч-е което нанизах на изхода на филтъра и давах контакт и чаках. (rofl)
Преди малко я запалих - купих си 80 кубикова спринцовка един авер дойде с туба нафта и я запалихме... ама дадох жертва - копчетата на стойката на филтъра паднаха на майка си.... не мога да ги намеря - някои знае ли им размера т утре да отскоча до един магазин за универсални копчета

Pyrhel

Моята я взех със счупени такива и игра една свинска опашка... В МП продават пластмасовите копчета с ламаринката - за 100 и кусур пари (finger)

Извинявай, "ел."-а съм го пропуснал (shy)

ЕДИТ: Объркал съм се! Копчетата са отделно - FINIS 1148373... По 8.40 (nut)

Alexi

hotblooded

Pyrhel, няма проблеми - все пак беше посреднощ :)  В един магазин видях да има пластмасови копчета на "килограм" и за това попитах - някои дали знае колко мм са дебели че да си купя 4 или 6 (по 15-40 ст. са различните видове)

Alexi