Боядисване на джанти

Започната от jo_jo, 02 Март 2022 14:08:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jo_jo

Привет, още от купуването на модео-то джантите ми са зле. Тази година ще сменям гумите та е добър момент да направя нещо по темата. Имам следните въпроси:

- на много места пише, че праховото боядисване разваля алуминиевите джанти ( размекват се заради температурата), но още на толкова места пише, че няма драми, както и има хора, които са доволни. Има ли във форума хора, които са си боядисвали така джантите и са имали проблем?
- къде в София да го направя:
-- Ако не е прахово, преди години хвалеха Иван от казичене, помня, че беше сравнително скъпо.
-- Ако е прахово, @B.Stoilov хвалеше някого в Бужурище, но така и не взех координати. Също ми бяха похвалили ecomsysbg в дружба

http://pesakostrui.com/service/omekvat-li-dzhantite-sled-prahovo-boyadisvane - тук обясняват, защо според тях се развалят.


ivchotr

Имаше преди време една фирма, цехът на която се намираше преди Божурище. След пътния възел в посока Божурище, вляво, после почти веднага вдясно. Нямам спомен за имена и т.н. Бояджията там ми разправяше, че температурата не е толкова висока, че да размекне джантата. Даже висяха на ченгелите вече боядисани. Колко е вярно не знам. Със сигурност оригиналните заводски джанти са по-издръжливи от разни афтърмаркети. И на удар.

FoMo4

https://goo.gl/maps/V99WVMdpKF8dJajq6

Прахово за 220 или 240лв, 17" през 2019 година. Колата не е при мен, но настоящия собственик го виждам доста често и няма никакви драми с джантите.

Изпичат ги на под 200 градуса, което не мисля, че има как да промени молекулярната структура на метала.

Все пак има джанта и джанта, тази на снимката с 15те спици трудно ще се изкриви от външната страна, друго е джанта с 5 спици и борд, които се кривят и без да са преминали термична обработка.

jo_jo

Благодаря за отговорите, моите също са оригинални (еленов рог), би трябвало да са здрави.
Горе в статията казват, че се пекат на 180 градуса и проблемите са заради горене на боята, за да я махнат по-лесно.