Fiesta 1.4TDCI 68 hp 2007

Започната от MiroONFIRE, 09 Февруари 2022 13:54:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

MiroONFIRE

Здравейте, според вас има ли как да се направи въпросната количка маалко по пъргава с някое чипче.. В интернет гледам, че за около 350лв УЖ можело да я направя 93 коня, но не знам какъв ефект ще има това върху колата и дали няма да я убие съвсем? Гледах ето Тук и не знам дали е измамна реклама или наистина има ефект.

Pyrhel

Че има ефект - има и то силно осезаем ако е направен добре. На малко тунери в БГ бих се доверил да направят нещо качествено, по-скоро бих заложил на изпитаните, но по-скъпи варианти от УК. Помисли обаче би ли рискувал да почупиш нещо - от 2007 година са минали не малко време и километри.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

MiroONFIRE

Цитат на: Pyrhel в 09 Февруари 2022 16:07:31
Че има ефект - има и то силно осезаем ако е направен добре. На малко тунери в БГ бих се доверил да направят нещо качествено, по-скоро бих заложил на изпитаните, но по-скъпи варианти от УК. Помисли обаче би ли рискувал да почупиш нещо - от 2007 година са минали не малко време и километри.

Амии, ти къде би ми предложил да отида (Около Плевен) Ако е възможно

saggy

Той колега май се опитва да ти каже, че по-скоро няма да е здравословно да го правиш. Аз имам следният опит от мой приятел - Пасат В5 1.9 TDI 130к.с, най-коравия дизел на VW. Реши да го чипоса - в рамките на 6 месеца след това се прецака съединиятелят, а разпределителният вал дефектира като му се изядоха гърбиците. Той така и не разбра, че усилването на мощността върви с увеличено износване на така или иначе амортизираната кола. Даването на газ по светофарите, освен черен дим и търкане на гуми, му бръкна дълбоко в джоба и от здрава кола почна да кара счупена кола, за която не си струваше да налива пари. Сигурно има и обратните примери, но трябва да се прецени на база личен опит кое си заслужава. Аз лично не бих се занимавал да чипосвам фиеста.

Ozzie

Цитат на: MiroONFIRE в 09 Февруари 2022 22:24:50
...къде би ми предложил да отида (Около Плевен)...
гр. Левски, Вальо Турбото
0882/700-903
0894/495-387
(за телефоните не мога да потвърдя дали са актуални)

Иначе какво може да се направи по този двигател -> https://www.peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?f=54&t=119960
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Като цяло човек трябва да е наясно дали коляновият вал и всичко навързано по него ще издържи по-голямото натоварване. Ако конструкторът не го е сметнал за повече пауър, е по-вероятно да не издържи много. Същата работа е и със съединителя. Чипосването на практика вдига мощността с десетина процента. Истинската мощност идва с хардуерно вмешателство.
С две думи - бързо, лесно и евтино ще излезе да се сложи по-мощен двигател с всичките му външни карантии. Още по-лесно ще е да се вземе друга, заводски по-мощна кола. Освен, ако не се чудиш с какво да си запълваш свободното време, де :D