питане за Jabra блутут слушалка

Започната от To4kata, 26 Януари 2022 19:45:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

To4kata

Колеги, след като 6 години ползвах Plantronics M50 от която бях много доволен, се наложи да си купя нова слушалка. Оказа се, че в Технополис има само Jabra от по-марковите и след кратко проучване си купих Jabra talk 25. Слушалката работи коректно 2 месеца и напоследък започна да губи връзка с телефона - Samsung s20fe. Тъкмо се канех да я рекламирам и установих, че всъщност връзка с телефона има, но при изходящ разговор трябва ръчно да превключа източника (имам свързан и смарт часовник Huawei), тоест това не става автоматично, въпреки че и двете устройства са свързани с телефона. Да обобщя ако е неясно: и двете устройства са в режим свързани, набирам номер и разговора не се прехвърля през слушалката ако от менюто на телефона ръчно не избера като устройство слушалката. Гледах в менюто на телефона, но не намирам някакви други възможности за настройки на приоритетно устройство примерно, пък и първите 2 месеца всичко работеше коректно при същите условия. Някакви съвети?

ivchotr

To4kata

Батериите какво? И двете устройства са нови и със заредени батерии, промяна няма, не е от тях ...

ivchotr

Ами на по-далечното устройство ако му е по-слаба батерията в даден момент, да е причината да не го намира.

Alexi

при мен това го прави ( имам много подобен модел ) когато е едновременно свързан и блутута на колата ,и слушалката .. логично е откъдето вдигнеш от там да чуваш/говориш ,но на практика всичко се омазва и не трябва да свързвам 2те неща едновременно .. вероятно с часовника става нещо подобно