Загуба на антифриз при FORD C- MAX - 1.6 -115кс. - 2012г.

Започната от Атанас Петков, 13 Декември 2021 09:16:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Атанас Петков

Здравейте! Ще се радвам за малко помощ.
От около две седмици  съм собственик на FORD C- MAX - 1.6 -115кс. - 2012г.
Проблема е че от около седмица губи антифриз, пълня казанчето на max. и след няколко дни е на min.
Предишният собственик каза, че няколко дни преди това ( да я купя ), сутринта видял че няма антифриз в казанчето, отишъл на маистор и тои му казал че някакъв маркуч бил спукан и го сменил, и да го наблюдавал ( поне така ми каза на мен ).
Поне видимо не се виждат твчове,( или поне аз не виждам),  когато е студена и е запаля няма бял пушек или нещо подобно, парно има и духа доста топло.
Ако някои се е сблъсквал с подобна ситуаця ще се радвам да сподели.
Или ако може някои да каже добър сервиз в Пловдив за да се види от къде  е проблема.
Благодаря предварително!

saggy

Колега, погледни си щеката на маслото какъв цвят има маслото - ако е като боза ясно къде с губи антифриз. Ако маслото е наред, вкарваш я в сервиз и проследяват всички маркучи и радиатора. Може новият маркуч да не е захванат, както трябва и оттам да сълзи. Друго, което можеш да направиш, е да сложиш вестник под колата да видиш дали ще има петна от антифриз, стига времето да го позволява. Едно време така старата кола губеше антифриз, като наливах веднъж на 500 км. Оказа се дупка в радиаотра с размера на малка семка. Но какво да очакваш от 20 годишна кола.

ivchotr

При по-малки пробойни в радиатора или някъде другаде по трасето, течността излиза, но се изпарява и не оставя видими следи от теча. Та хватката с вестника може и да не доведе до очаквания резултат. Лек теч от радиатора можеш да хванеш, като подушиш над него при загрял двигател, съответно и радиатор. Антифризът има една характерна сладникава миризма когато е загрял. В тези студове е възможно и да видиш парата на изпаряващата се течност, когато се развърти вентилаторът. Огледай и купето покрай педалите и под жабката. Възможно е да е протекъл и радиаторът на парното.
Ако колата има и газова уредба, огледай връзките на маркучите към изпарителя. Нерядко им се разхлабват скобите и започва да губи течност от там, която пак се изпарява и трудно се хваща. Но остават повече следи и са по-забележими, защото не са заврени на майната си.

ADiDimitrov

От както имам фокуса вече три години, няколко пъти съм опитвал да налея антифриз на макс и винаги след два - три дни е отново на минимума. Спрях да доливам и не мърда от минимума. От тогава не се занимавам с антифриз. Явно тая кола не обича да е на макс  (tooth) (tooth) (tooth).

Everio

През това съм минал ако не намирате теч видим (антифриза е червен и оставя следи) това значи мойта болка.
Отиваш на газ анализ на антифриза (проверка за наличие на газове в антифриза) ако даде положителен резултат си за гарнитура на главата. Аз имам леки подозрения, защо я е продал предишни собственик. И аз го мислех това вместо да влагам 1300лв да продавам...
Но реших да я покарам още след още други смени.

Атанас Петков

Проверих снощи макар че беше тъмно и валеше погледнах маслото, цветът му е черен. Оглеждах за видими течове но уви поне аз не видях. Пипах под стелките и от двете страни  уж е сухо. А антифриза пак е малко над min. Снощи го напълних на max. днес пак ще го видя.Да ти кажа колкото и да не ми се иска и на мен взеха да ми минават такива подозрения през главата. Силно се надявам да не е така.

ivchotr

За шлайф на главата да ти вземат най-много 200 лева и свръх сили още толкова за демонтаж-монтаж. Гарнитурата не я знам колко струва. Хем ще имаш повод да ти проверят и клапаните.

П.П.
На тъмно и във валеж трудно ще видиш откъде сълзи, ако течът е външен. Наличието на газове в антифриза може и да не е свързано с гарнитурата, а с цепнатина във водната риза на някой цилиндър. Там нещата вече стават по-груби, но пък е и по-вероятно при такъв проблем да се появят признаците в маслото. Една диагностика с газанализатор на антифриза наистина няма да е излишна. Поне ще се потвърди или отхвърли някоя от тези версии.

dak

Към автора ! Погледни в краката на пасажера какво е положението , ако има гумена стелка махни я и опипах мокета на пода да не прогизнал като натискаш силно с ръката ! Има едни тръбички преди радиаторчето на парното и масово протичат от съединенията . Пиши за резултата след като погледнеш !