Колко ви струва обслужването

Започната от Dimitar1, 26 Октомври 2021 09:32:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dimitar1

Взеха ми 950лв. За  смяна на филтри и адренажен ремък, смяна на антифриз и масло на скорости. Това са трудът и материалите. Такива ли са цените. Колата е 1,6 115 коня бензин.

toto

Dimitar1

Alexi

че то по скъпо от МП .. но пък сега ако се скъса тоя нов ангренаж или прехвърли зъб има да вдигат рамене от това гаражче ..

Жоро Петков

По-скъпо от МП надали е.
Колега, казва се ангренажен ремък :).
За частите - https://www.avtochastionline24.bg/ въвеждаш си колата и поне по-големите части ще видиш колко струва.
Масло, маслен филтър и въздушен не би трябвало да е повече от 200лв. Повечето сервизи извършват безплатна подмяна ако те купят частите.
Смяната на ангренажен ремък и обслужване на скоростна кутия за някои са лесно и елементарно занимание, но не всички са механици и за мен си е по-сложна (съответно по-скъпа) процедура.
Колегата Алекси правилно отбеляза, че в "малко частно гаражче" гаранция-франция ако не познаваш хората.
Първото търсене "смяна ангренажен ремък цена" излиза сайт, цитиращ цени от 150лв за ремък+помпа. Да кажем че на теб са ти взели 250лв.
Търсенето (за 5мин повече ме мързи) за смяна на масло на скоростна кутия не даде особен резултат и ще заложа на нещо средно около 200лв.
т.е. сметките излиза около 700лв. На теб са ти взели 950 - може и цените да са се качили, а и може да си уцелил промоцията "клиент за пръв път".

toto

Мисля, че на мен в Мото Пфое ми взеха зимата за смяна на масло и филтри кам 400лв. ако не се лъжа. Там сменям защото е по гранация де.

Alexi

ръчната скоростна кутия събира 1л масло ,и смяната му е за 10тина минути ако имаш инструмент и канал .. аз не бих дал над 50 лв за масло + труд за тази дейност ,да речем че в София е по скъпо - 100 лв .. масло и филтри е 100-120 лв от масло1 ,и то хубаво масло а не наливно ; смяна да речем 50 лв . Ангренажния комплект е 150-200 лв зависи какъв .. абе тотала е между 500 и 700 лв ,950 в някакъв си гараж е много ; скоро обслужвах Пежото ,120 лв тотал без горивния че него не го сменям на всяка смяна на масло но той е 15-20 лв ,като дадох 20 лв за смяната на масло и филтър в сервиз че не ми се клепаше ,останалите филтри си ги смених сам . Масло 5л Total Quartz Ineo ESC 5w30 - точно каквото го дават за мотора .

Жоро Петков

Нищо де, колегата 1 път се е минал.
Ще знае повече там да не ходи. 200лв не са малко пари, но не са и много.
Важен е урока!

ivopolr

Той също така не е споменал и марките на сменените консумативи. Възможно е да са му сложили топ консумативи.

orientex

На мен  първоначалното обслужване на Ford Cmax Grand 2011.  2.0л дизел 140к.с. Автоматик ми излезе 900лв всичко (части + труд) В Мото Пфое Като това включва :

[attach=1]

Главно заради автоматика го обслужих там. Вече 3 седмици си карам без ядове. 
Ford C-Max Grand 2011 2.0 140hp Automatic

Dimitar1

Благодаря ви за отговорите.  Когато има будали да дават, ще има и такива които да искат.

Мирослав Митев

Човек и водна помпа се сменя на тая цена?  Или я забрави в ценоразписа.
Да бъдем реалисти все пак!