Фокус 3 гори масло след първо обслужване на ангренаж и водна помпа

Започната от Borislav Kostadinov, 06 Юни 2021 17:43:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Borislav Kostadinov

Здравейте колеги,

Скоро направих пълното обслужване на своя Фокус 3 на 120 000 км. Моторът е 1.6 еко боост 150 к.с. бензин
Преди това обслужване колата не гореше грам масло , след него за около 2000 километра изгори 3 литра масло.
първоначално показваше грешки P0017 и Р0018, след около 2 седмици престой в сервиза
престана да показва тези грешки . В крайна сметка грешките ги няма,
но гори масло като луда и има лека промяна в работата на мотора.
Ако някой е имал следния проблем след обслужване , моля кажете ми добър сервиз за форд в Пазарджик или Пловдив където могат да оправят тази неизправност.

Благодаря ви предварително!

ivchotr

Тези са ти сложили двутактов двигател, ве :D

Встрани от майтапа, ако не губи масло от някоя пробойна (директна дупка в картера, зле стегнат маслен филтър или пробит маслен охладител и т.н.), е много вероятно да има уплътнения на клапаните за подмяна (може и разбити водачи на клапаните) или луфт в буталата. От другаде не се сещам как може да влезе масло в цилиндрите, че да го гори.

Alexi

пропуснал си турбината ,от там може да си гори масълце мъжката .. проблема според мен не е от обслужването ,това първа смяна на масло след покупката ли е ?

ivchotr

ADiDimitrov

Ако гори толкова масло от турбината, като я кара отзад няма да се виждат колите от сиво  (tooth) Нещо се е случило , ако ти е първа смяна явно е имала добавка за д маскират износен мотор. Ако обаче е била твоя и преди, нещо зверски са объркали в сервиза или са ти сложили яко менте масло.

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

zz_stefanov

Цитат на: Ozzie в 07 Юни 2021 18:53:09
@Borislav Kostadinov
"Приятно" гледане.... -> https://www.youtube.com/watch?v=36n82lyexcY

Дано при теб не е така!
Какво ще караме след десет години.
То всичко се прави надуто по мощност, по възможност без материал :-[

Alexi

защо да се мисли от сега за тия неща ? в момента има какво да се кара ,изпитани мотори във времето ,още в производство и отговарящи на съвременните еко норми .. като минат 10г ще го мислим ,но най вероятно ще е електричка

ivchotr

В събота имах ходене в посока Кърджали. Стъпих на магистралата, заковах 140 и по едно време настигнах някакво SUV. Движеше се направо бавно. Когато го наближих съвсем, видях, че е ТеслА, с търговищка регистрация, ако не ме лъже паметта. Аха! Ясно е защо кара бавно. Пести батерия човекът, ако иска да се прибере същия ден (rofl) (rofl) (rofl)

Някой ден, след много години, може би ще стане по-изгодно човек да има електричка. Дори и втора ръка.

Borislav Kostadinov

Само да уточня , колата е моя от 30000 км и преди сервиза не е горяла един грам масло , никога не съм доливал, това ми е първо обслужване след като във Форд ми казаха да го направя на 120000 км. Факт е че маслото което бяха използвали не беше препоръчителното на Кастрол. В момента започнах да доливам от препоръчителното 5W20 за старт стоп. Сутрин няма масло под двигателя, но е странно как след като никога не е горяла масло и  обслужването започна . Доколкото си спомням от сервиза казаха че този фокус има по специфично обслужване , но ако не го направиш светва грешка P0017 и P 0018  което било за някаква корелация. Сега няма такава грешка но е възможно нещо да не е регулирано както трябва.

Petar 1966

Общото между диарията и електрическата кола е,че незнаещ да ли ще стигнеш до в къщи. (tooth)
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

Alexi

пуши ли колата ,при тоя разход на масло трябва да е димна завеса отзад .. ако не пуши то значи изтича отнякъде

ivchotr

Ако изтича отнякъде, ще е омазана като дърт пехливанин :D Ако не е омазана, явно го харчи. Ако го гори, но не пуши, значи маслото е пълен боклук, в смисъл, че не е масло. Да не говорим, че разходът му е баш като на двутактов двигател. А там колкото и добре да е дозирано и колкото и да е качествено, все пропушва.

Впрочем, ако гори масло, ще има съответните индикации по свещите. Виж ТУК (описание № 8 )

Borislav Kostadinov

Случва се да пуши леко при първото палене на студен мотор(преди никога не е пушила), но не е всеки път, в движение няма никакъв дим.
От миналата неделя до днес е изгубила 2 деления на щеката, не знам дали защото все още има от старото масло или по друга причина

iwo_19

Borislav Kostadinov

Не колега, закупих колата преди 30000 км, сменям масло и филтри на всеки 10000 км

ivchotr

Свали свещите и ги сравни с онези от линка по-горе.

Alexi

може да се развие капачката на маслото внимателно при работещ двигател ,ако духа яко не е на добре

ADiDimitrov

Пич за момента най безболезненото което можеш да направиш е още утре да отидеш да купиш скъпо и качествено масло, например оригинален Мотул, и веднага да го смениш. Ако пак го гори по толкова много се замисли за една руска добавка и колата веднага в карс.бг😉

ivchotr

ADiDimitrov

Цитат на: ivchotr в 08 Юни 2021 21:50:39
И после някой друг да пуска тема тук (headbang)
А ти какво му предлагаш? Да налее едни 1000 + лв за тотален ремонт и ако не случи на майстор колата да е в същото състояние!?!? Че тия мотори малко майстори ги разбират 😉

Alexi

какъв ремонт ,тоя от клипчето каза че няма ремонтни комплекти за тоя мотор .. не е предвиден

ivchotr

Цитат на: ADiDimitrov в 08 Юни 2021 22:00:42
А ти какво му предлагаш? Да налее едни 1000 + лв за тотален ремонт и ако не случи на майстор колата да е в същото състояние!?!? Че тия мотори малко майстори ги разбират 😉

Почваш значи ти да си търсиш Фокус 3, намираш го този на обява, отиваш на оглед, харесваш го, защото е стегнат, с екстри, не пуши и т.н., пазариш го и го вземаш. Никой не ти е казал, че гори масло като Трабант...

Освен ако не съм те разбрал правилно, ако си имал предвид човекът да посочи в обявата, че новият собственик трябва да е петролен шейх.

Alexi

руснака каза ,че мотора е разчетен до около 150к км макс ,след което се маха колата .. всеки мотор е разчетен за някакви км ,просто тука са прекалено малко

ADiDimitrov

Ivchotr ако обичаш не ми давай акъл аз какво да правя ок? А за човека явно не даваш съвет, какво да а я хвърли на металекса и д адръпне едни 8000 9000 лв назад??? Маи ти му да съвет тогава 😉

Alexi

той дава пример .. никой не е застрахован от подобна покупка и е част от играта .. по принцип кола се продава по някаква ( техническа ) причина ,никой не си продава колата която е в идеално състояние и няма изгледи да налива пари в нея близките години - това е първата и основна мисъл с която трябва да стъпвате в автокъща

ivopolr

До колегата отворил темата, под "пълно обслужване на фокуса" да разбираме ли, че и ангренажен ремък е сменян? Да не би при смяната му някой зъб да е прескочен и да е нарушена синхронизацията?

ivchotr

Заради нарушен тайминг няма да харчи масло.

Цитат на: ADiDimitrov в 09 Юни 2021 07:23:37
Ivchotr ако обичаш не ми давай акъл аз какво да правя ок?

Виж какво, мой човек. Казвам, че е коректно да се посочва проблемът, заради който се продава колата. Защото от твоите мнения лъха точно обратното - на принципа очи гледали, очи плакали. Да не говорим, че винаги, ама винаги купувачите обикновено питат дали на колата и има нещо за оправяне. И ако в такъв случай колегата каже, че моторът харчи по 3 литра масло за 2000 км, нали се сещаш, че никога няма да я продаде цяла за парите, които би взел ако си премълчи. Ама премълчавайки на такъв въпрос, вече влиза в пределите на един кодекс, където се говори за измама. А ти, струва ми се, го караш баш да мами.

Впрочем има начин хем да й се вземат пари на тази кола, хем човек да е чист пред съвестта си, ако има такава разбира се. А той е да я продаде на части.

Borislav Kostadinov

Здравейте колеги ходих във Форд и решиха проблема, не беше направена правилна настройка за всеки случай си смених и маслото напълно с Кастрол. В крайна сметка колата е ок , споделиха ми че поне до 200000 ме би трябвало да имам проблеми с мотора.

Alexi