Мондеото на Pyrhel (Mk3, 2.2 TDCi Titanium X)

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 01:06:10

« назад - напред »

0 Потребители и 8 гости преглеждат тази тема.

Pyrhel

Благодаря! (blush) Чакам си новия гараж и ще има доста по-значителни ъпгрейди...

Може да се добави, няма никакъв проблем. Най-трудното според мен е да си намериш подходящи фасунги за крушките и да ги закрешиш неподвижно и читаво. Ако няма захранване до краката отпред - най-лесно е да дръпнеш от кабелите за плафона. Винаги за такива консуматори има по 2 кабела и винаги се прекъсва масата. До отзад дръпнах 2 жици, стана много добре, защото ги набутах в снопа с кабели. Имаше малко повечко играчка с разглобяването:

Панела го рязах с един стар поялник от ученическите ми години, на който съм му направил удобни за мене човки за оформяне на пластмаси.

А за бялата светлина - още като взех колата смених нормалните крушки с диодни, много грозно се жълтееше. T10-ките които ползвах са с 9 диода и лещи над всяко диодче:

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

blago87

Аз съм мислил да хвана ток от централния плафон, само, че не знам точно от къде минава кабела, а след това на 2 кръга да разделя системата- 1 за отпред и 1 за отзад, най-вероятно няма да имам нужда от допълнителни съпротивления и други тем- подобни, а колкото до фасунгите смятам да взема готови от Мондео, където са в краката, а за капачетата им отзад мисля да взема от тези, които са за светлината на багажника на някои хечбеци (имам спомен, че от старата ми фиеста капачето изглеждаше подходящо за случая)
П.С. Извинявай, че не съм си задал въпроса както трябва. Исках да те питам как сви постигнал бялото фоново осветление на таблото с уредите(километража, оборотомера и пр.)?

Pyrhel

Със светкавицата на фотоапарата :D Не съм го бутал него - така си ми харесва и се връзва с останалото интериорно осветление.

Днеска махнах рамката на предния номер. УАУ! Каква разлика, много по-добре стои без черната пластмаса... Смених също и ксеноновите крушки. Струва ми се, че са поотслабнали, а и без това имам една торба Филипси (shy) Ето балоните на старите, малко са потъмнели...

Alexander

Потъмняването да не те плаши, в момента в който я запалиш новата вече е потъмняла :)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Bobi

Най-сетне раненият кон оздравя и е готов да възпитава хулиганите по улиците :) .

Pyrhel

Оздравя, а новия съединител няма представа какво го чака >:D

Ще покажа и в моята темичка стария (а тук може да се прочете отделната тема):

Pyrhel

Филтърчето пристигна

Pyrhel

Днес ми остана време и пооправих черните лайсни. Много доволно черно застанаха (happy)

Alexi

Pyrhel

С малко закъснение, ето коледния/новогодишния подарък за колата... И не, този път не отиде в гърция 8)

Много се радвам, че е в тон с останалото оборудване - хром около бутоните като на тези за аварийните, подгревите на стъклата, около часовника и т.н.

amplified

(happy) (happy)
Честито!!!
Каква марка е това нещо?
Доста добре изглежда!

Pyrhel

Китайче е, индивидуално поръчано, за да пасне с обкръжението в купето. Много търсене и ровене падна докато се стигне до него :)

Сега ми остава facia-та и ISO конекторите, ама за тях ще напиша в една нова тема.

Иван Вълков

(thup) изглежда супер, браво. Да напомня само че китайците имат 15 качества а като гледам това е от най-висок клас  (thup) Честито

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

tha22don

Да ти е честита мултимедията ! Като гледам дисплея, можеш да го ползваш направо да шофираш през него  ;)
Дано не те разсейва много по време на път  (race)

Pyrhel

Вижте какъв спойлер ми подариха Боби и Сашо (baby)

Благодаря ви! (happy)

Иван Вълков

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

amplified

Подарете ми и на мен една броня или прагове от Titanium sport  :-*

BIGFORDFAN

Цитат на: amplified в 08 Януари 2012 23:57:47
Подарете ми и на мен една броня или прагове от Titanium sport  :-*
Ми ти не дойде на срещата...гориш  :P

Alexi

пригответе още 1 спойлерче идвам от Шумен на срещата :))

Vas

Малеее как си разменят подаръците  ;) Ако има нещо за мен с удоволствие бих дошъл до София на срещичка  (fri)

Pyrhel

Преди малко свалих затапващото устройство (a.k.a тенекия), да видим дали ще загрява по-бързо и колко по-нисък разход ще имам. И скобата на S-образния маркуч смених, че старата нещо не ме накефи...

Малко км съм минал със затапения ЕГР (към 20к), ама пък ми направи кеф да го видя в състоянието, в което го бях сложил след чистенето :)

А за спойлера - не е до срещите, а до приятелите (fri)

Цитат на: Alexi в 07 Декември 2011 20:53:31
разработваш ли съединителя :)
Може да се каже :))

Pyrhel

Днес смених маслото. Пак сложих Форд Формула Ф и FoMoCo маслен и поленов. Горивния - на другата смяна, въздушния K&N ще го чистя другия месец. Вече маслото ще го карам макс 10к км и ще сменям. Позачистих и маторя:

deshi

Хах много лачена изглежда ... браво
Грозен си кат` OHC  .....

amplified

С тоя филтър има ли някаква разлика и колко горе долу ти стъпи?

Виктор Велев

тук се вижда едно много запазено и поддържано Мондео  (fri) браво

Pyrhel

Запазено, ама днеска видях, че някой ми е подпрял задната броня и на лака е станала паяжина (спукал е лака) (facepalm)

K&N-а го взех за 34.13 gbp - по тогавашния курс към 78 лева с безплатна доставка до БГ. Разлика - не съм сигурен. На турбинираните все си мисля, че не се усеща разлика. Имам един нов хартиен FoMoCo - трябва да пробвам :)

Alexi

то теоретически няма как да се усеща разлика при турбо мотор ...там просто се поддържа налягане в колектора колкото трябва да бъде според мапа на мотора .. то няма да се вдигне дори и да се махне изцяло филтъра ..

Pyrhel

Е, не става въпрос за по-високо налягане, а за лага - като натиснеш педала и се завъртят лопатките колко по-бързо ще вдигне нужното налягане. Скоро трябва да го измия филтъра, временно ще сложа нов оригинален хартиен и ще видя след това.

Тия дни измих летния комплект джантички... Ръката ми се откачи и за друг ден оставих да изчистя лепилото от тежестите. Обаче пък как светнаха (happy)

tha22don

МММмм красота са тези джанти  (thup)

deshi

Направи ги зелени ... иначе джантите са супер (thup)
Грозен си кат` OHC  .....