Мондеото на Pyrhel (Mk3, 2.2 TDCi Titanium X)

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 01:06:10

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

Vanko

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Много късно ги направихте тея номера ... само седмица, ще ги возите. За Догодина ... поне месец преди събора. ;)
Ръца Пръца

petkomz

Страхотно Мондео! Що не са 3 нулите?

Pyrhel

Благодаря! (beer) Реших, че половин кенеф е по-добре от кенеф и половина (rofl)

Ето още една снимка:

petkomz

Цитат на: Pyrhel в 04 Септември 2013 00:08:14
Благодаря! (beer) Реших, че половин кенеф е по-добре от кенеф и половина (rofl)
(rofl)  (rofl)  (rofl) Определено си голям майтапчия! Развесели ме преди лягане!  (rofl)  (rofl)  (rofl)

Pyrhel

Няколко часа преди събора излязохме на околовръстното да надуваме коша и малко обгазих пътя... Бяла мъгла след като взривих малко турбото ассс. Целия мотор в масло, а ето и причината:

Разбира се - всички тръби бяха долу, свалихме изпускателни колектори, всичко бе промито, ново турбо ( >:D ) сложено и всичко обратно на колата. И до преди малко дори успяхме да ги измием малко, утре ще ги видите кофите на събора, а ето и малко задници:

И те така. Нямаше да мога да се справя без помощта на Марто (бай_хОй), Борко и Боби (fri)

vladi tanev

браво момчета много започвате да ми приличате на една друга група  8)
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

deshi

мДАА и на мен ми приличате ... са остава да  си купите сиерри ... по скоро някои от вас още не са  (beer) (beer) (beer)

Грозен си кат` OHC  .....

Dmitarcho

Голем си акробат :) Със скок ли се покатери така на Маторя :D
Ръца Пръца

opex

Кофти случка в кофти момент обаче времето за ремонт е показателно за доста качества и то не само от автомобилен характер :) Браво.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

ilko

Сега разбрах за тва турбо. Интересно как точно преди събора е решило да се пръсне. Каква е била причината?

bay_huy

Дошло му е времето просто. Но като цяло основната причина беше че от понеделника го кара на смърт да е във форма за събора ама зе та спря преди него :D

opex

пак добре че не е решило да гърми на него
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

moni74

----------------------------

Pyrhel

Причината не знам каква е, ще рязглобя топлия охлюв тия дни, за да видя дали не си е заминал механизма за променливата геометрия и да е надувало колкото може.

Това казвам и аз - чист късмет, че гръмна преди тръгването, защото голяма тъпотия щеше да стане, ако беше на пътя - да се дърпаме ли, на събор ли да ходим...

Стоковица е новото турбо, свалихме го от друго 2.2. Но сега, след като имам свален колектор и топъл охлюв ме обземат едни мисли да направя на спокойствие хибрида.

Днеска с Миро сменихме ролката на обтегача на хидравликата и ремъчето.

pAbLo

Hybrid FTW 8) 8)
И после Zitec S да не те отстрелва :D
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

opex

Ама и аз умирам да се мърлям в масло да не мислите че сте само вие, всеки ден ли се ровите по моторите някъде? :D
qaяכSTuning
Suum cuique

Pyrhel

Разглобих турбото... Или каквото остана от него (rofl)

Геометрията работи, следователно не е от нея, лагерът е здрав, така че колкото и гадно да е Форд Формулата - не е от нея. Филтърът ми е здрав и няма липсващи парчета след него до турбината, така че студентата перка не е изгърмяла заради някакви твърди парчета... Неизвестна причина за дефекта - дали перката се е разпаднала и е задрала, от което е последвало счупване на оста му или е счупена ос и от там се е потрошила и студената перка.

Но поне виждам, че съм карал подобаващо, няма никакви сажди в колектора (rofl)

Лошо... Бях на цялата газ, когато гръмна... Топлата перка е ударила VG-то :(

Mondeo 2.2 variable geometry turbocharger 1

Mondeo 2.2 variable geometry turbocharger 2

Alexi

счупена ос е класическа смърт за турбото ... метала се уморява с времето ,твоя стил на каране е поскъсил живота и малко :)

amplified

Анатолий кара като пенсионер, направо не знам как се случи това...

Pyrhel

Хм, днес пак смених дискове и накладки. Тоя път рацинг-мрацинг, да видим колко ще изкарат. Лъснах и смазах водачите, мисля някой ден да го направя и със задните това упражнение.

ihovahi

Абе началник, няма ли да пуснеш една тема за миенето на ксеноновите фарове, та да те ползвам за пример тази седмица 8)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

DIY in 10 little steps:

1. Сваляш фара
2. Пълниш с веро
3. Пълниш с топла вода
4. Клатиш
5. Изсипваш
6. Изплакваш
7. Повтаряш 2-6 при нужда
8. Изплакваш с дестилирана вода, за да не остават капки
9. Чакаш да изсъхне
10. Слагаш фара

ceco.deyanov

ihovahi

Благодаря Началник, много си отзивчив.  ;D
Който фôрка "майстор" си нахôда!

pAbLo

Цитат на: ihovahi в 09 Октомври 2013 20:30:48
Благодаря Началник, много си отзивчив.  ;D
- Дай и аз да опитам!
- Още не си готов да си миеш фара (rofl) (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Pyrhel

Снощи по нощите за 2ри път скъсах задната добавка. Предния път по каско нова, тоя път не ми се занимаваше да я оставям за боя и игра нитачката, добре че имах парчето от предната добавка...

petermitkov

Цитат на: Pyrhel в 30 Октомври 2013 16:24:29
Снощи по нощите за 2ри път скъсах задната добавка

От въздушния поток ли става това?
sapienti sat

Pyrhel

Хахах, мне, задрах я в повдигната пръст - давах назад, хлъзнах я и после напред я цепнах :)