Странен теч Форд Фиеста мк4

Започната от Зарко, 31 Януари 2021 23:20:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Зарко

Здравейте! Форд Фиеста мк4, пълни вода на пода на шофьорската страна. Четах доста информация, но не е от маншоните с кабелите, дори съм ги силиконизирал, тече като насоча струя вода към фугата между калника и гредата. Не е от стъклото, някакви идеи?

ivchotr

Махни кората от вътрешната страна и виж от къде точно подгизва. Предполагам ще има достатъчно изрези в ламарините за да се ориентираш. После пак силикон.

G_o_c_e_v

Сваляй кори, пласмаси и гледай, на Ланд Крузър много много дърт имаше направо дупка на това място и всичкия дъжд се събираше в купето.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Зарко

Да, благодаря колеги, но днес какво направих - извадих уплътнението на стъклото, уж беше ок, но почистих, качествен силикон и монтаж обратно. Свалих подкалника и ме усъмни една връзка която буквално шпакловах със силикон, отделно се намуших под таблото, и с ръка колкото можах силиконирах край долната част на маншоните за кабелите. Забелязах че близо до тях пуска лека струя и имаше черно петънце, но на около 2см. от външния маншона. Понеже не ми се чакаше 2 часа, реших да пробвам след 15 минути, и поливайки с една туба, нямаше теч. Ще изчакам до утре да го пробвам с водоструйка евентуално. Дано няма проблем.

Зарко

Днес пробвах, с обилно поливане, и нямаше проблем. За всеки случай повторих с втори слой силикон, дори сложих и във фугата, от снимката. Засега е ок, надявам се да изкара зимата без течове, напролет ще направя по обстойна ревизия.

ivchotr

Дано си напипал виновника. На предишната ми кола й бях прекарал със силикон цялото уплътнение на предния джам.