Мазало

Започната от Backstage, 01 Март 2012 04:34:26

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Backstage

Такаааа...Днес рано сутринта установих колко е болезнен прекалено близкия и рязък контакт с мантинелата...Това се случи благодарение на един момък с доста голяма джипка който ме засече брутално на бул.Иван Вазов...Късмета е че на метър от мястото където се ударих мантинелата се прекъсва заради пешеходна пътека...Ако се бях нацелил там най вероятно щеше да влезне в купето...
Резултат: Ляв фар,преден капак,калник,решетка,броня,решетка в бронята,радиатора на климатика и потдала горна греда....Единственото нещо което леко ме утеши е че майстора каза че гредада не е потдала фатално и няма последици (усуквания) и че възглавниците не се надуха...
Каско нямам а оня джипкаджията изобщо не спря (което ме кара да мисля че беше пиян..беше 5 сутринта) Иначе не виждам причина да не беше спрял и да беше казал "пич така и така сори дай да драснеме един двустранен протокол да си опрайш колата"...
МАЗАЛО....

Bobi

Много неприятна ситуация!  :-[  Лафът е, че важното е ,че ти няма нищо, но е ужасно да претърпиш катастрофа. Предполагам в такава ситуация не си успял да вземеш и номера на джипа, което прави прецакването пълно  (headbang). Хубавото е, че няма усуквания, останалото ще се оправи. Частите откъде мислиш да ги купуваш? Ще помагаме с каквото можем.
Още веднъж искам да кажа, че съжалявам за случилото се!

П.С. Заради такива индианци и идиоти по пътищата си правя каско, а не защото ще ми я откраднат. (hammer)

Иван Вълков

Много неприятна история........ ако можем с нещо да съдействаме за възтановяването на машината кажи.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

hotblooded

Не се ядосвай че не си му видял номера - ако няма ударено по джипа - нищо не можеш да докажеш! Радвай се че си жив и здрав, тенекии с пари се купуват - живот и здраве НЕ!

Pyrhel

Отвратително изживяване и негативни емоции :(
Майната му на номера на джипа, мен един ми удари и смачка малко задната бронята на предна кола и избяга. Реших да не ходя да го бия, а да карам тоя път по законовия ред, защото щетите бяха пренебрежими, даже така я продадох след това. В продължение на 1 година не отиде до КАТ да му напишат акт и давността на... Жалба ли, забравих го какво се води, изтече.

Все пак направи си сметка дали няма да ти е по-изгодно да си вземеш друго мондео и това да го продадеш, вместо да оправяш. Ако си натиснал гумата може да има крив амортисьор, главина, шенкели...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Backstage

Благодаря ви от все сърце приятели за думите!!! Абсолютно съм съгласен с всички!!!
Почвам да разказвам...Първо бях при един майстор който искаше около 900 кинта за всичко с негови части  ??? Питах го кое колко струва...Отговора: Боядисване на капак 180 кинта (трябваше да търся друг тъй като моя не става) боядисване на калник 140 (калника е леко сгънат точно до фара) боядисване на броня 80 кинта (баща ми миналата година ми я пръсна и дадох за боя 10 лв тъй като имам човек с бои) викам брат оправи ми тенекиите аз ще я боядисвам (баща ми владее добре пистолета  (bow))...и той "оооо тогава който ще я боядисва да ти я изпъва".... викам си на акъла ясно искаш да ми вземеш кинтите (щото изпъването само по себе си не е много разбирате ли...само горната греда и калника) минах на варианта частите от мене работата от него.Съгласи се на 400 кинта...Веднага звъннах на един пич който знам че продава на много добри цени и се получи следното:
Цена на : фар от майстора 120 кинта -  от моя човек 90
                  решетка от майстора 46 кинта - от моя човек 34
                  броня от майстора 65 кинта - от моя човек 50
                  решетка в бронята 25 - от човека 15
                  преден капак 140 + боя 180 от майстора - общо - 320    ....    от драгичево черен като мойта кола - 80 кинта
                  радиатора на климата от майстора 150 кинта   --  от фордовата морга в софия (чийто собственик познавам) 70 кинта надут за проба изчистен и грундиран отдолу
В крайна сметка частите ми излезнаха общо 320 кинта и намерих майстор който заяви 210 кинта с изпъване на тенекиите и монтаж на всичко! (братчеда ми го препоръча...скоро някой му беше сгънал много лошо двете врати и майстора му беше казал че предната за нищо не става но той кара от последните тойоти комби и му казал че вратата е безумно скъпа та майсторяа склонил да пробва да я изпъва.Резултатът беше....Бе никога не можеш да кажеш че колата е удряна)  В крайна сметка съм на 530 кинта за всичко..... ::)   
Допълнение: Абе не можах да му видя номера щото се завъртях с гръб към движението.А пък и Ивайло е прав и да го видя на джипа му няма нищо...ай доказвай че нямаш сестра  :))....     

Иван Вълков

После задължително на стенд да я закараш, да си спокоен.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Backstage

Backstage

Колата вече е готова....днес си я взех...ми тя по хубава от преди да я ударя  8)
утре минавам стенд и отивам да се застраховам   :D