Свети engine malfuncion

Започната от Аli, 05 Декември 2020 15:04:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Аli

Здравейте ! Извинявам се предварително ако темата вече е разглеждана . Имам следния проблем от няколко месеца имам Фокус 1.6 мисля  че ги водят 2 -ки  2008 г е малко след като го зех ми светна един надпис на борд компютъра  ,,engine malfunction ,, . та като за начало докарах един познат любител който има програма за разчитане на грешки , да ама не ,никакви грешки нямаше . След това надписа изчезна ,когато обаче трябваше да я обслужа пак се появи  и тогава реших да я закарам на сервиз ,пак я закачихме ,и о чудо пак няма грешки  !!??  Та сега пак се появи тоя надпис но този път е упорит , не изчезва ,дали заради влагата или студа незнам. Иначе светне ли това чудо колата все едно влиза в сервизен режим . Предварително благодаря и ще се радвам  да чуя вашите мнения или преживяни вече такива проблеми. Можете също да ми препоръчате и качествен майстор . Благодаря ви и се радвам ,че съм част от групата .

ADiDimitrov

Влез в скритото меню на Форд и виж на позиция DTC кой номер е записало! Почети съм сигурен че е записал проблем с CAN шината, което не е нищо сериозно и се кара с това.

ivchotr

Ако колата влиза в сервизен режим, вероятно няма мощност икак се кара тогава не ми е много ясно. Поне нашият дизеляк не щеше да върви.

Колега, пробвал ли си да рестартираш колата след като се появи надписът и какво се случва? При МК1 по подобен начин се държи, когато се е прецакал педалът на газта. Понеже е електрически. Предполагам, че и твоят е такъв. Aко той е проблемен, компът не го вижда в даден момент и не знае какви команди да подаде на двигателя. В този случай надписът, който ти се изписва на таблото, е съвсем в реда на нещата.

ADiDimitrov

Ако е тази грешка за която пиша, колата не влиза с сервизен режим. По скоро идват проблеми с диагностика, калибриране четене на живо данни и т.н.

saggy

Колега, виж в това клипче как се пуска сервизното меню с грешките и други тестове по колата. Може да го включиш и да покараш колата да видиш какво ще запише.

https://www.youtube.com/watch?v=j3Em2eEqG6o&t=18s&ab_channel=HowToBlueOval

Мисля, че наистина педалът на газта е електрически, но дали там е проблемът само от грешката ще се види. И не знам с каква диагностика сте пробвали, но ако няма възможност за автомобили форд може да не разчете нищо.

Аli

Опитах всичко споделено до тук ,но не ,не става надписа се появява отново и колата влиза в сервизен режим  ,и да ,няма мощност. Незнам какво трябва да е записано на позиция DTC в скритото меню но в момента изписва DTC #01  D 900 .  ???

ADiDimitrov

Това е грешка за неспецифично прекъсване на комуникацията с CAN шината! Имал съм такава когато закачах китайска диагностика към автомобила. Получава се когато някои модули немогат да бъдат прочетени! Карай смело, намери някой с оригинална диагностика да я нулира! И не закачай китайчета защото тия модели на Форд поради някаква причина не обичат китайски диагностики и в даден момент може да изпищи централния компютър !

saggy

Проблемът не е от грешка D900. Тази грешка е точно като от описанието на колегата по-горе и не спира колата от движение. И аз имам от време на време D900 и всичко е наред с колата. Търси другаде проблемът. Можеш да си инсталираш безплатната версия на FORScan дали за лаптоп, дали за android телефон, зависи от диагностичният адаптер (ако намериш) и да пробваш. FORScan-ът чете форд и мазда.

Аli

Здравейте отново . След като ми остана малко време реших да я закарам в по читав сервиз в Пазарджик. Та като я закачихме се оказа, че наистина няма никакви грешки , по лошото обаче е че като махаше майстора буксите от дебитомера и някакви други букси, които незнам за какво са се оказа че компютърю не ги отчита като грешки. След което констатацията на специалиста беше че някой е барникъл  в софтуера явно искайки да прикрие нещо . Каза ми да отивам във Мото Пфое да ми сменят софтуера .  Вие как мислите ?Някои имал ли е подобни премеждия ? А и налягането на горивната помпа беше ниско , каза майстора ,около 750 бара при 3500 оборота на празен ход ,каквото и да звачи това .

daneco

Така, колега аз докато карах същия форд имах същите дертове. При тази грешка първия път като ми излезе се оказа клапан за управление на вакума за турбото. 20 кинта 2ра употреба. Следващия път когато без грешки почна да не вдига повече от 2к оборота и да гасне в движение се оказаха студени спойки на таблото !!!! Значи, педала на газта минава през таблото, комуникацията с имобилайзера и сума ти глупости минават през часовниците. На голямата букса са към 30 крачета първите 4 в повечето случаи се пукат или са студени. Рефрешваш ги с поялника всичките на буксата, като преди това си бележи в какви позиции са ти стрелките и гледай да не въртиш осите. Имаш нямаш проблеми, като профилактика се прави това на мк2-ките защото е въпрос на време да те изненада с непалене или гаснене в движение, сервизни режими, с грешки, без грешки.
Д. Й0рдан0в