Питане за залъгалка след (вместо) "катализатор"

Започната от Ozzie, 24 Април 2020 20:44:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ozzie

Едва ли ще бъде изненада, ако споделя, че катализатора на колата е изкормен. Дали на тръгване от Италия, дали след пристигане на родна земя е без значение. Поради и тази причина, съм сложил кавички в заглавието на темата,
Въпроса е, че който го е правил го е правил през куп за грош (разбираемо), та заварката която е правена тогава издържа до вчера, а от вчера насам картинката е ясна (приложеното изображение). В началото на тръбата (към корпуса на "катализатора", отбелязаното с червената стрелка) имаше натъпкано нещо като домакинска тел за миене на чинии.
И тук идва въпроса ми. След като заварят тръбата към корпуса (надявам се да е възможно, просто днес не стигна време), да натъпча ли корпуса с такова чудо (домакинска тел) или да оставям всичко отпушено на макс?
Някакви спомени имам, че или съм чел в някой автомобилен форум или някой ми го е казал, че целта на въпросната тел е да създаде някакво съпротивление на изходящите газове, за да не развърта турбото над определени обороти и съответно да му се скъси живота или пък да не се шашкат датчиците, понеже е очевидно, че изходящите газове ще минават по- бързо през системата, т.е. вероятно е свързано с наляганията които компютъра следи.

P.S. Колата е EURO III стандарт.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Pyrhel

Не слагай нищо, колкото по-права и без съпротивление тръба, толкова по-добре, а и сензори след това не трябва да има щом е без DPF.
Помоли ги да сложат 2 планки отстрани да държат тръбата за бурето, за да не се прекърши пак.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ozzie

Цитат на: Pyrhel в 25 Април 2020 21:50:27Помоли ги да сложат 2 планки отстрани да държат тръбата за бурето, за да не се прекърши пак.
Свърши тя. Сутринта мина ЦО-то, после последва обратната сглобка. Гърба ме боли от два дни лежане под колата- повече вчера, по- малко днес и още имам черно по кокалчетата (пък уж с ръкавици бях), при все че се търках усърдно с гняста за мръсни ръце и се къпах след това.
Иначе оставих тръбата "чиста". Остатъците от телта (или каквото е било) отидоха в коша.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...