Изгубен ключ

Започната от galiosh, 01 Март 2020 16:20:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

galiosh

Колеги помагайте, днес от много обикаляне си изгубих резервният ключ на колата, той е без бутони, другият е в мен, колко пари отиват за направата на нов без бутони, да може да се отваря и пали с него, в ebay   и в alito,  гледам са на различни Mhz,  и не знам какво да правя.
Ford Focus 1.6 TDCI 90к.с 2006г

Ozzie

Това е което ти трябва -> https://www.aliexpress.com/item/32828726032.html?spm=a2g0o.cart.0.0.6b093c00sqGAGZ&mp=1
Вероятно във вариант 433Mhz 4D60 Chip
Не знам дали е най- евтиния вариант, може да има и по- добри оферти, евентуално и с безплатна доставка.
За фрезоване във Варна на този тип цената е 14 лв. Или поне беше преди 2 години. След като се сдобиеш с него го обучаваш по начина, описан от Иво -> https://fordbg.com/forum/index.php?topic=11454.msg137369#msg137369
Не съм виждал да се продават ключове без бутони, но и да намериш, за да можеш да палиш колата, в него ще трябва да има чип, като този оградения в червено. Но пък ако няма бутони, не знам, как ще го обучиш, така че май ти остава опцията само за ключ с бутони.
[attach=1]
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

galiosh

Това не са пари на фона на 150лв , мерси, единственият проблем е тоя измислен вирус много търговци не изпращат нищо...

ivopolr

https://www.aliexpress.com/item/32969491052.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.3137475fBXFqtu&algo_pvid=2d0fe561-6ec2-4256-b5c6-257f6ea83c4c&algo_expid=2d0fe561-6ec2-4256-b5c6-257f6ea83c4c-20&btsid=0ab6fb8315830771320477478ee4d5&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Но допълнително чипа трябва да се синхронизира с инструменталното табло. Ако сам не можеш в Мотопфое вземат по около 40-50лв. за тази услуга.

Ozzie

Цитат на: galiosh в 01 Март 2020 16:50:39...единственият проблем е тоя измислен вирус много търговци не изпращат нищо...
Byer protection работи безотказно. Ако търговеца не ти го пусне в указания срок след плащането или пък не го получиш навреме, ще си получиш парите обратно. Единствено за твоя сметка остават банковите такси, които ги има както при плащане, така и при възстановяване на сумата.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

galiosh

Пазаря от китайците от години, знам условията и правата си, колега не мога и не знам как да го обуча да пали, нямам нужните джаджи нито знания, ще видя утре из наще ключари какво ще ми кажат, много тъпа ситуация, но добре, че взех колата с два.

ADiDimitrov

Направата на ключ при ключар /изключвам опцията Китай/ е 70 лв. за такъв без бутони, да отключва и да пали, но това е клонинг! Обучен ключ с чип и записан в компа, а не клонинг, е към 100 лв. Китайския вариант е супер, но пак ще ти вземат пари за клониране на чипа! Аз имах обучен чип, така че взех китайче за 9$ + 10 лв. за нарязване и да вкарат обучения чип в кутийката, но пак е клонинг, а не резервен ключ!

ivopolr

Цитат на: ADiDimitrov в 01 Март 2020 20:08:27
Направата на ключ при ключар /изключвам опцията Китай/ е 70 лв. за такъв без бутони, да отключва и да пали, но това е клонинг! Обучен ключ с чип и записан в компа, а не клонинг, е към 100 лв. Китайския вариант е супер, но пак ще ти вземат пари за клониране на чипа! Аз имах обучен чип, така че взех китайче за 9$ + 10 лв. за нарязване и да вкарат обучения чип в кутийката, но пак е клонинг, а не резервен ключ!
Точно така, както го е написал над мен, колегата ADiDimitrov!!! Не се бях замислил, но клонирането на чип от наличен ключ не е 40-50лв. а е доста по-по-евтина процедура. Цената е 10лв. при мой познат автоключар и става при всеки ключар, който разполага с устройството. Самото устройство прочита чипа от наличния ключ и го копира/клонира в празен 4D63/4D60-чип. След това, който и ключ да поставищ в контакта, компа ще си "мисли", че е един и същ. По принцип компа помни до 9 различни ключа и при теб в паметта му ще са запаметени два /параметрите на този който имаш и параметрите на изгубения/.

ADiDimitrov

Тук идва и големия проблем ако си изгубил оригиналния ключ! За да не ти откраднат колата с него трябва  да бъде изтрит от компа, а с това се изтрива и клонинга и така оставаш без ключ!

Ozzie

Процедурата по обучение (онова с 4-те пъти до контакт в рамките на 6 секунди) прави точно това - изтрива всички ключове запаметени в паметта на колата.

ADiDimitrov

Цитат на: Ozzie в 01 Март 2020 23:16:23
Процедурата по обучение (онова с 4-те пъти до контакт в рамките на 6 секунди) прави точно това - изтрива всички ключове запаметени в паметта на колата.
Ozzie тази процедура мисля че е само за радиочестотата на дистанционното, а записване на нов палещ ключ става само с компютър и програма. Стига да не е клонинг!

galiosh

Колеги благодаря на всички за дискусията, само се моля да не съм го изръсил покрай нас а на язовира или реката, след малко отивам да питам ключарите кви пари и т.н

ivopolr

Точно така, тази процедура е за радиочестотата на дистанционното.  Записване на нов палещ ключ става само с компютър и програма, аз го правих с FORScan и ELS27!

galiosh

Ключ без копчета 65лв, Ключ с копчета 120лв. със заготовка на ключаря.

iwo_19

В алиекспреса ключ с копчета е смешни пари, оттам  60 кинта за  ключаря. поръчвал съм  за  колега. затрил съм  линка , потърси колега  , беше  смешни  пари  ключа.

ADiDimitrov

Ако колегата не бърза #Aliexpress BGN 13.45  9%OFF | 433Mhz 3Buttons Remote key Fit For Ford C-Max D-Max S-Max Focus Mondeo Fiesta Galaxy Fusion KA Transponder 4D60 or 4D63 Chip
https://a.aliexpress.com/_d8Tl5sZ. !

lambreff

galiosh

Мерси за линковете колега, поръчал съм си елм ама китайчето ми писа, че не пращат нищо а това беше преди 10 дена, като дойде някой слънчев ден ще пробвам, за сега ще си направя един обикновен.

ivchotr

Странно, на мен ми пратиха външен хард в разгара на епидемията.

galiosh

Някои пращат други не, паниката е голяма....

OL DiRTY

На мен и на един съсед с МК2, направих така!
Купих си ключ с дистанционно ( с копчета ) втора ръка от eBay, за десетина левчета. Купих от "алито" не нарязан ключ с куха кутийка с бутони. Прехвърлих карантията от ключа втора ръка в ключа с куха кутийка от Китай и отидох при първият ключар на Симеон! Дадох му ключа, който ми беше единствен, и с който си карах колата ( с дистанционно и бутони ) и въпросният сглобен! За десетина минути човека наряза новият китайски ключ по моя и му копира информацитя от чипа! След това господинът седна в колата с някаква джаджа и почна да си играе с ключовете...след 5 минути игра ми взе 30 кинта и ми връчи ключовете...старият и новият !
Всичко ми излезна под 50 лева за моята, и пак толкова за МК2!

chokolino771

Колега , иди до някоя морга от вашите и вземи един ключ втора употреба .Мини през ключар да ти нареже нов , аз ще ти го донаправя после .От Търговище съм , ако ти се разкарва 0898538892 .Черпиш кафе  (tooth)

galiosh

Колега само с кафе няма се разминеш :) ще поразпитам из моргите.