Боядисване на пластмаси в купето

Започната от Vas, 21 Февруари 2012 19:38:33

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Vas

Колеги хрумна ми някой пръскал ли е разни пластмаси в купето. На мен ми хрумна да се пръснат отворите на парното в цвета на колата. Какъв спрей, боя, лак се използва и преди това трябва ли да минат някаква друга обработка

Видях в един Сайт

Но някак си не ми се дават толкова пари

hotblooded

Демонтираш ги, отиваш в някой сервиз с колата - да ти вземат номера на цвета от колонката и става изпипано! Иначе спрейове - пак демонтираш, почистваш от прах и други боклуци - само трябва да имаш ръка да не оливаш и да уцелиш цвета

amplified

По-добре хром ;)
Колегата преди мен каза да почистиш, разбира се с обезмаслител. Някой бой искат някакъв праймер/грунд преди да боядисаш върху пластмаса.

hotblooded

За обезмасляването - има едни спрейове за почистване на спирачки - перфектна работа вършат, в Пежо го харчеха по 7 кинта 250 мл. миналата година. Чистеше много добре. А дали хром или цвят на купето - въпрос на личен избор. Лошото е че връщане на фабричния цвят - само чрез смяна с нови (ако нещо не му хареса). Може да вземе да боядиса няколко картончета - и да ги наложи върху решетките - да види как ще се впише цвета с интериора!

Vas

Един бърз въпрос  ^-^
Тези алуминиевите могат ли да станат от Фокус 2007г. на моя Фокус МК1? Могат ли да се демонтират само те или трябва цялото пластмасовото да се вади?

Vas

Цитат на: Vas в 23 Февруари 2012 13:36:59
Един бърз въпрос  ^-^
Тези алуминиевите могат ли да станат от Фокус 2007г. на моя Фокус МК1? Могат ли да се демонтират само те или трябва цялото пластмасовото да се вади?

Някой знае ли?

Чебурашка

Според мен ако тези от снимката са за  фокус 2 /не ми приличат на такива/ няма да станат защото отворите са различни

Vasilev

Тези от снимката са за МК1 (с регулатор на клапата отгоре).
За МК 2 нямат отвори на ринговете и май има малка разлика във формата.

Y_Stoyanov

Здравейте сигурно никой вече не следи тази тема защото гледам че е стара, но все пак.
По принцип боя става всякаква за покритието, но...
1. Почистване и може би с финна шкурка (водна) лека се притриват повътгностите.
2. Нанася се пластификатор, който служи за свързването на пластмасата с боята, иначе се лющи. Продава се във всеки магазин за спрейчета или въобще за бои.
3. Нанася се желания цвят боя и със спрей става идеално, няма нужда от скъпа боя.

Аз лично съм го правил на стария си форд и имам снимки, но не знам как да ги кача от компа за съжаление, нов съм  (wave)
Ако има заинтересовани мога да дам снимки...
Двигателя каза на кутията "аз съм до тук" !

Vas

Форума е нов  ;) стари теми няма  (beer)
Бих дал да ми ги пръснат, но дали лесно се изкарват? Преди 2-3г. на Астрата излезнаха лесно

supertorr

Цитат на: Y_Stoyanov в 28 Октомври 2012 22:08:32

2. Нанася се пластификатор, който служи за свързването на пластмасата с боята, иначе се лющи. Продава се във всеки магазин за спрейчета или въобще за бои.

Сега като го казваш се сещам  (idea), че един познат ми споменаваше как боядисвали камери за вътрешно видео наблюдение с боя с пластификатор 2 в 1 оцветена по каталог. Ако на някой му потрябва инфо къде ги правят  (stir) тези шпрейчета ще попитам

Y_Stoyanov

Цитат на: supertorr в 28 Октомври 2012 22:30:05
Сега като го казваш се сещам  (idea), че един познат ми споменаваше как боядисвали камери за вътрешно видео наблюдение с боя с пластификатор 2 в 1 оцветена по каталог. Ако на някой му потрябва инфо къде ги правят  (stir) тези шпрейчета ще попитам

Пластификатора може да се намери и под формата на спрей във всеки магазин който продава такъв тип продукти  (thup) и до колкото помня не са скъпи...но не помня цена   (headbang), беше преди почти 5 години . . .

Y_Stoyanov

Иван Вълков

(wdo) (wdo) Много ми хареса как е станало  (thup)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Vas

fozzy

Малиии много кармъзъ(много червено) бре човек.
Иначе е станало добре само цвета е малко като в някой филм Evil Dead.

Y_Stoyanov

Цитат на: fozzy в 30 Октомври 2012 09:12:41
Малиии много кармъзъ(много червено) бре човек.
Иначе е станало добре само цвета е малко като в някой филм Evil Dead.

Ето защо е толкова червено отвътре.