Съвет за C-Max за 1 месец в годината

Започната от Borovo, 15 Февруари 2020 22:49:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Borovo

Здравейте!
Аз съм българин за съжаление живеещ извън страната.Прибирам се в България през летните си отпуски за около месец,месец и малко.
Искам да си закупя автомобил,който да оставя в България и да ползвам по време на престоя се в родината,това ще рече около 5 до 6-7000 км.годишно.
Спрял съм се на C-MAX 2005-2007 година.
В общи линии ми е все едно дали ще бъде дизел или бензин (доколкото знам в Бг.данъците са еднакви),обема на двигателя и к.с. също не са от голямо значение.
Тук където се намирам преобладават 1.8,125 к.с. на цени от 2500 до 3500 евро.
Тъй като до този момент в живота си съм имал само един ford и то преди 25 год. респективно съм много далече от марката!
Искам да Ви помоля за мнение кой двигател и модел би бил най-подходящ за нуждите ми?
Кой би ми създавал най-малко главоболия за да не си развалям почивките?
Бихте ли споделили на дадените модели какво би трябвало да дам като първоначално обслужване,кои са с ангренажна верига и кои с ремък.
Има ли някакви специфични неща на които да обърна внимание при огледа освен стандартните?
Не на последно място ме интересува според Вас много ли ще изгние ако 11 месеца в годината седи навън ( нямам гараж).
След колко години горе-долу ще се разпадне за да знам колко ще мога да го ползвам?
Всякаква информация ще бъде добре дошла за мен ако Ви се пише разбира се!
Благодаря на всички отзовали се с пожелания за милиони безаварийни километри!

zloster

Първоначално 5000 лв. + обслужването + регистрация (500 лв. минимум) = 5500 лв.
После на година са гражданска (300 лв.) + данък (50-70 лв.) + техн.преглед (40-50 лв.) + масла и филтри (100-200 лв.).

5 години би трябвало да оцелее, но ръждата е най-малката грижа (акумулатор, гумени уплътнения и електрическа система ще са по-големия проблем). Ако е бензин трябва да се източва и налива нов.
5500 лв. + 500*5 (години) =
5500 + 2500 = 8000 лв.

Текущите цени за кола под наем (миниван) са 1000-1400 лв. за 30 дни през април (искачат и по-евтини и по-скъпи, но това е средния клас). Летният сезон ги дават завишени с 10-15%.
1400 лв. * 5 години = 7000 лв. Т.е. до 8000 лв. има мегдан да покрие повишения и колебания на цените без проблем.
Добавено: с такъв бюджет и от Мото-Пфое може да се наема доста време. Поне са им много нови автомобилите.

Но нямаш никакви ангажименти. А за 5 години на втора ръка автомобил най-малко спирачките ще трябва да се сменят. Ходовата част може и да издържи, ако е в добро състояние.
Като цяло не виждам никакъв смисъл да се купува кола за този тип ползване.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Borovo

Благодаря за изчисленията,но няма да се занимавам с наемане!
Интересува ме кой двигател е най-подходящ за посочените от мен нужди за да се насоча към такъв?
Благодаря

ADiDimitrov

От опит: мои приятели са както теб вече 7 години в България търкалят едно Субару 2.0 бензин даже му ръгнаха газ! Няма такъв дубитак ! Не го обслужват само бой лятото! После стои пред блока . Всеки път пали от раз и не ще да умре! И така седмо лято!

ivchotr

Борово, ако колата стои на улицата 11 месеца без да се мърда, ще й вдигнат мерника и или ще я гепят, или ще я направят на войнишка манерка. Само в рамките на няколко блока в квартала ми има поне 5 коли в подобно състояние. Както им нямаше нищо, ги направиха леш - счупени стъкла, орисувани със спрей, съдрани седалки, спукани гуми...
Колите гният когато ги караш из кишите. От стоене на едно място няма да й стане нищо. За предпочитане е да я държиш поне в частен двор. Ако е на улицата, за да не загубиш тези пари, ще трябва да се бръкнеш и за каско. Което са едни 500 - 600 лева отгоре. Всяка година.

П.П. И аз също смятам, че си вкарваш таралеж в гащите с такъв тип ползване на собствен автомобил. Но парите са си твои, решенията също.

Borovo

Към ADiDimitrov,запознат съм с качествата на марката subaru! Във времето, когато живеех в родината смених осем или девет subaru.Общо взето това беше предпочитания от мен автомобил.
Тук където живея са голяма рядкост и надали ще се добера до автомобил от тази марка.
Към следващия пост.
Доста ме стресира това,което прочетох и особено вандалщината която може да се случи!
Не толкова заради парите, които ще изгубя,а заради това,че ще си разваля почивката.
Ще се постарая да я оставям пред блока на приятел или в нечии двор.
Пак моля за мнение за избор на двигател и по- конкретно за 1.8 125 к.с.бензин.
Благодаря!