Звук на разплискваща се вода

Започната от pepo, 27 Декември 2019 17:52:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pepo

Здравеите колеги! Имам следния проблем. Колата е Форд , Фокус Ц макс 2003-та 1.6 тдци. От както застудя времето , при рязко завиване или разклащане на колата , от таблото се чува шум на вода която се стича от единия до другия край.  При спрял автомобил не се чува. Когато подавам газ пак го няма . Само когато рязко завивам или карам по неравен терен. Проверих под чистачките за запущвания на дренажните отвори -няма ! Проверих за течове в купето - също няма. Отварях таблото -всичко там е сухо! Няма влага в купето! Антифриз не се губи. Всичко е нормално , а се чува  и то доста силно . Опитах да обезвъздуша системата , макар , че знам , че тя сама се обезвъздушава и пак никаква промяна.  Моля ако някой има идеи какво може да е  или се е сблъсквал с проблема да пише! Благодаря !

ivchotr

Ако беше Москвич щях да предположа, че някой руснак е забравил половин шише с водка зад таблото (tooth) (tooth) (tooth)

Сега без майтап, за пръв път чувам за подобен проблем ??? Климатикът работи ли нормално?

Alexi

хората нямат вода ,ти се оплакваш :)

pepo

Климатика мисля , че е за зареждане тъй като лятото започна да изстудява по-трудно . Мисля , че не е достатъчно фреона.

ivchotr

Може да ми е малко тъпо предположението, ама друго не ми идва наум. Ако фреонът е по-малко, това, което е останало, може да поражда тези шумове. Все пак има и масло в системата. Вижда ми се малко невероятно,но едно така или иначе необходимо дозареждане с фреон ще хвърли светлина по въпроса.

Bivola

При мен дренажните отвори на задните врати се бяха запушили и оттам се чуваха такива звуци. Аз мислех, че е от легенчето на резервната гума и гледах там и след няколко дена чак се стих, че е от вратите.

ivchotr

Да, ама Пепо твърди, че зад и под таблото му всичко е сухо ::)

Bivola

Именно.
Ами ако и при него е проблема във вратите, само че предните...

pepo

Аз също се съмнявам дали фреона не се е втечнил от студа и тъй като системата не е пълна да се чува това разплискване? Не знам може и пълни глупости да говоря  :))  Иначе съм сигурен , че не е от вратите. Звукът е под таблото и се чува само на завои когато центробежната сила изтласква настрани! Иначе свалях жабката , пипах навътре в таблото , опипах мокетите и никъде няма вода. Дори и в купето не се запотява!

ivchotr

Ами допълни си ситемата на климатика. И без това си трябва - стъклата изсъхват по-бързо зимата, когато се включи и той в процеса. Така ще проверим и тази теория.