Ford Fiesta 1.6 90k.с. 2007 дизел харчи страшно много

Започната от Елисавета Сидовска, 28 Ноември 2019 17:21:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Елисавета Сидовска

Здравейте ,имам проблем с моята джапанка :o. От както съм я купила разхода на горивото не ми е бил повече от 5 смесено. Сменени са ангренажен ремък , ролки ,ремъци,демпферна шайба . Маслото ,всички филтри( в сервиза казаха че горивен не се сменял ,незнам защо но вече бях взела и го сменихме). От три четири дни при извънградско ми загуби мощност,едвам изпреварих . Спрях изгасих и всичко точно докато не минах 2000 оборота ,направо като спъната . Забелязах също ,че страшно много започна да харчи . Почти пълен резервоар (малко повече от 3/4 беше ) по компютър имах да мина над 700км. След 70км изминати ,от които 50 извънградско вече са останали 450 за изминаване . След смяната на маслото и филтрите поне не губи мощност ,но харченето на гориво си остана. Утре мисля да я карам на диагностика,незнам дали съм се насочила правилно. И ако не ,от къде да тръгна. Благодаря предварително на помагащите ^-^
Във всеки процес е важна не скоростта, а удоволствието

Ozzie

На борд компютъра не винаги имай вяра.
Първо виж как е разхода на колонка пълно / пълно.
Като начало, може да се почне с една диагностика, дали някъде има отклонение от параметрите.
Останалото е гледане на боб.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Елисавета Сидовска

То на борда ок да не се вярва ,да кажем.,че се е скапал,но и уреда дето измерва количеството гориво е под половината вече. Незнам дали са свързани нещата по някакъв начин примерно да са сдухали и двете.  ::)

Запрян Б.

Цитат на: Елисавета Сидовска в 28 Ноември 2019 17:21:10
Здравейте ,имам проблем с моята джапанка :o. От както съм я купила разхода на горивото не ми е бил повече от 5 смесено. Сменени са ангренажен ремък , ролки ,ремъци,демпферна шайба . Маслото ,всички филтри( в сервиза казаха че горивен не се сменял ,незнам защо но вече бях взела и го сменихме). От три четири дни при извънградско ми загуби мощност,едвам изпреварих . Спрях изгасих и всичко точно докато не минах 2000 оборота ,направо като спъната . Забелязах също ,че страшно много започна да харчи . Почти пълен резервоар (малко повече от 3/4 беше ) по компютър имах да мина над 700км. След 70км изминати ,от които 50 извънградско вече са останали 450 за изминаване . След смяната на маслото и филтрите поне не губи мощност ,но харченето на гориво си остана. Утре мисля да я карам на диагностика,незнам дали съм се насочила правилно. И ако не ,от къде да тръгна. Благодаря предварително на помагащите ^-^

Съжалявам, но какъв е този сервиз, който Ви казва тази глупост за горивния филтър. Напротив сменя се, най-много на две смени на маслото 1 път и то с хубав - Делфи или Бош, а не най-евтиния. С нашата скапана нафта е абсурдно да не сменяте горивен филтър.  За разхода предполагам, че нещо са оплескали тези в сервиза, щом преди тях е бил нормален !

Елисавета Сидовска

Ами и аз незнам какъв ,щом аз като жена не му повярвах и ми се стори супер странно. Но така или иначе бях купила нов та го смениха. А до разхода ,няколко дни преди смяната започнаха проблемите с губенето на мощност,и харченето на гориво. Четох ,че е добре да се смени горивен филтър и въздушен ,та по нишката смених всичко.

Запрян Б.

Цитат на: Елисавета Сидовска в 28 Ноември 2019 18:36:16
Ами и аз незнам какъв ,щом аз като жена не му повярвах и ми се стори супер странно. Но така или иначе бях купила нов та го смениха. А до разхода ,няколко дни преди смяната започнаха проблемите с губенето на мощност,и харченето на гориво. Четох ,че е добре да се смени горивен филтър и въздушен ,та по нишката смених всичко.

Ако в момента автомобила работи нормално, но разхода според Вас се е увеличил пробвайте с диагностика. Някой колега по-навътре с нещата, ако се включи ще е пак някаква насока. Къде е този сервиз ? Чувал съм добри отзиви за сервиз в кв. Устрем , но точен адрес не знам, близо до тролейбусното депо. Не знам дали разплагат и с диагностика. :(

Елисавета Сидовска

Сервиза е Оги, в началото на града. Ходих там защото имам познат и ми смениха маслото веднага(другите се връткат като видяха ,че съм си взела аз консумативите
Или да чакам или ела утре,другиден и така) А преди това я обслужих в Пловдив ,в сервиз Европа. Ремъците ,ангренажите ...всичко. Много кадърни хора без да те изтупват здравата. Та за диагностка там ще я закарам ,та ако ще и 20 на 100 да ми изгори.

ivchotr

Голямото харчене и спънатия вървеж след смяната на ремъците ли се появиха?

Елисавета Сидовска

Цитат на: ivchotr в 28 Ноември 2019 21:30:04
Голямото харчене и спънатия вървеж след смяната на ремъците ли се появиха?
Ремъците  са сменени преди около 4-5 месеца ,а губенето на мощност и харченето  преди 3-4дни . Тогава реших да сменя маслото и филтрите ,но пак си остана проблема

Pyrhel

Нормално ли работи двигателят? Тресене, загуба на обороти, трудно вдигане на обороти при форсиране, шумове? Като цяло - някакви аномалии от нормалната му работа?
Проблема с горивото и мощността свързани ли са като дни със смяната на горивния филтър?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Елисавета Сидовска

Цитат на: Pyrhel в 29 Ноември 2019 07:48:09
Нормално ли работи двигателят? Тресене, загуба на обороти, трудно вдигане на обороти при форсиране, шумове? Като цяло - някакви аномалии от нормалната му работа?
Проблема с горивото и мощността свързани ли са като дни със смяната на горивния филтър?
Всичко е нормално ,няма тресене ,няма шумове ,нищо. Смяната на филтъра е  след проблема с мощността

ivchotr

Пробва ли да смениш бензиностанцията? Че някои какви л@йн@ сипват, не е истина просто.

Запрян Б.

Какво се оказа, ако може да напишеш? Така би било полезно и за други, ако се наложи(не е пожелателно) ^-^

Елисавета Сидовска

Цитат на: Запрян Б. в 13 Декември 2019 17:13:36
Какво се оказа, ако може да напишеш? Така би било полезно и за други, ако се наложи(не е пожелателно) ^-^
Здравейте ,диагностиката нищо не хвана като проблем който би могъл да е причина за случващото се  (така ми обясниха). Интересното е ,че след като я качих на магистралата и я покарах Пловдив Пазарджик с 140-150км/ч ,и нивото на горивото падна под средата не ми е правила проблем от тогава . Вече повече от седмица я карам и проблем никакъв. Най-вероятно остава кофри гориво. Съжалявам за късния отговор ,ежедневието ни завърта

Елисавета Сидовска

Цитат на: Елисавета Сидовска в 13 Декември 2019 17:44:31
Здравейте ,диагностиката нищо не хвана като проблем който би могъл да е причина за случващото се  (така ми обясниха). Интересното е ,че след като я качих на магистралата и я покарах Пловдив Пазарджик с 140-150км/ч ,и нивото на горивото падна под средата не ми е правила проблем от тогава . Вече повече от седмица я карам и проблем никакъв. Най-вероятно остава кофри гориво. Съжалявам за късния отговор ,ежедневието ни завърта
отчет ,след 3-4 месеца каране ,джапанката е пушка. Смяната на филтрите явно помогна и там е бил някъде проблема . Няма ядове колата . Спорен ден на всички

Запрян Б.

Щом всичко е наред, то само газ и хиляди безаварийни километри.  ^-^

Елисавета Сидовска

Цитат на: Запрян Б. в 08 Март 2020 14:20:50
Щом всичко е наред, то само газ и хиляди безаварийни километри.  ^-^
Натискам я  колкото може  😂

Ozzie

Първо - честит празник! :)
Второ - как се движи разхода и по какъв метод го засичате?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Елисавета Сидовска

Цитат на: Ozzie в 08 Март 2020 14:36:11
Първо - честит празник! :)
Второ - как се движи разхода и по какъв метод го засичате?
Благодаря
На мене ми ок разхода , с пълен резервоар минавам около 870км , последния път събра мисля около 40литра . Имах и аз за около 100км .  Та засичам го от пълен до лампа и така . Дори и зимата се въртеше пак там най-малко 800 съм минавала в студа . Карам смесено така ,че по точно градско ,извънградско не мога да дам