1.6 TI VCT шум при студен старт , съмнение за грешно поставен ангренаж ?!

Започната от dak, 17 Ноември 2019 14:14:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dak

Зрдавейте колеги , от скоро имам c max 2012 г. с мотор 1.6 TI VCT 125кс. Притеснява ме обаче че при студен старт мотора работи много странно. Има някакъв шум продобен на тракане от клапани но съм сигурен че не е от тях защото в момент на подаване на газ изчезва за кратко и после пак се появява. Шума го има само до като позагрее малко мотора и се чува по ясно от към ангренажа. Разбрах че мотора има вариатори на двата вала и вероятно от там идва шума.
Сега си мисля следно :
Възможно ли е при смяната на ангренажа нещо да е омазано и от там да идва проблем ? Какви биха били симптомите на неправилно заключени (зацепени) вариатори ? Иначе други оплаквания нямам . Мотора като загрее изобщо не се чува , няма вибраций на място и ускорява без зачудване и пр.

Alexi

скоро имаше подобна тема потърси я .. вариаторите подлежат на подмяна ( не са най надеждния компонент като цяло )

dak

Открих темата и прочетох , за това промених заглавието на тази  :-\

sstambii

При мен на 1.6 115к.с. при неправилно зацепен ремък ми светна чека.Шума при студен старт изчезна след смяна на вариаторите.

ivchotr

При зле зацепен ангренаж ще трака и когато е загрял двигателят.

dak

Благодаря за отговорите колеги. Мисля че изясних проблема. Поздрави !

ivchotr

Ама ако си го решил, пусни два реда да се закрие темата.

dak

ivchotr

Имах предвид да пишеш как си решил проблема. Ако не ти представлява трудност, разбира се.

dak

За сега всеки който е слушал колата казва че се филмирам и шума бил нормален . Посъветваха ме да се кара така и едва ако се появят други симптоми или шума се засили чак тогава да се подменят. . Надявам се да издъжат така около 60 000 без да създават грижи , тогава ще ги подменя заедно със смяната ангренажа. 

П.П. Някой знае ли как се отразява поставянето на читав Газов Инжекцион на този мотор.