Задни светлини за Фокус

Започната от G_o_c_e_v, 21 Септември 2011 21:28:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

Вече 2 пъти ми се случиха конфузни ситуации с автомобили зад мен и 1 смачкан Опел. Всичко това заради ниското разположение на светлината за заден ход, просто шофьорите зад мен не разбират намеренията ми за заден ход.
От много време ми се върти идея да сложа някакъв вид задна светлина по нагоре от оригиналната.
1. Вариант е някакво предно фарче за мъгла.
2. Вариант днес си направих с ето такива диодчета ...

Всичко, което ми е необходимо е такъв тип диодчета, капачка от 4л туба (примерно от течност за чистачки)

И също така намерих в архивите :D: една лупа, която залепих с пластмасов поялник за черна пластмаса (от уред за бензин ми попадна)

Събрах всичко това с поялника, облепих с черно тиксо и се получи това...

Ето и закачено на колата до номера...

Това трябва да предупреди водачите зад мен за намеренията ми, пък ако не излезе сполучливо, ще се върна на първи вариант с преден халоген от някаква кола...
п.п. Копирам темата си от другия форум, защото мисля че е интересна. Карам вече 7 месеца и нямам проблеми с фарчетата.

Ето и на светло какво представляват...

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Bobi

??? Евала, бе ! Като идея е супер! Само да не седят много грозно на дневна светлина  :)

G_o_c_e_v

Ами понеже са в черно и не изглежда грозно, даже хората много им се радват като идея... :)
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Vas

Много добра тема. Браво
А ще можеш ли да направи малко снимки така както са в черно?

G_o_c_e_v

В най скоро време, само да се освободя, че ми е малко тясно по график :(

G_o_c_e_v

Ето обещаните снимки:

Ето колко е скрито....

И една вечерна...

Alexi

като ксенонови са .. аз дебна някой читава такава крушка в dealextreme която да става за предни фарове за момента има но слабички - хем икономия хем са като ксенон диодите ,около 6000к са

G_o_c_e_v

Излезе доста сполучлива идея, хората се съобразяват, като видят че светват...