Ford Fusion не работи ел. отключване на багажника

Започната от Димитър Господинов, 13 Октомври 2019 22:16:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Димитър Господинов

Здравейте колеги, нов съм във форума. Автомобила съм го взел за баща ми преди 1 година, човека си го кара и е доволен, но спря да работи автоматичното отваряне на багажника. Има копче на таблото което го отваря, и когато се натисне се чува звук, но багажника остава заключен, същото е положението и с копчето за отваряне от ключа на алармата. Каква може да е причината, да не се отваря? Не, че е фрапиращо и трудно да се отвори с ключа в дупката но тая екстра ме кефеше. А и обичам всичко по колите ни да работи.  Ако някой е имал такъв проблем и го е разрешил, моля да сподели.

Ozzie

Цитат на: Димитър Господинов в 13 Октомври 2019 22:16:10Има копче на таблото което го отваря, и когато се натисне се чува звук...
Този звук от къде се чува? От към вратата на багажника или от друго място?
На мен ми се беше прецакала микретката, която е в самия бутон на врата на багажника.
Нова микрета - 50 стотинки + малко сръчност и вече две години нямам грижи.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

exclusiveremix

Супер чест проблем при Фиеста и съответно Фюжън.Преживяхме го и се реши бързо,срещу 50 лв за нова машинка.Отваряш кората на багажника и гледаш коя машинка отговаря за отварянето на багажника.Просто с времето започва да губи силата да избутва бравата и да отключва багажника.Ако го хванеш в начален стадий има шанс за временно оправяне с почистване и смазване.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Димитър Господинов

Цитат на: Ozzie в 14 Октомври 2019 10:08:52
Този звук от къде се чува? От към вратата на багажника или от друго място?
На мен ми се беше прецакала микретката, която е в самия бутон на врата на багажника.
Нова микрета - 50 стотинки + малко сръчност и вече две години нямам грижи.

Благодаря колега, звука мисля, че се чува отзад от към багажника но е доста слаб

exclusiveremix

той звука е нормално да се чува оттам.Работеща и Неправилно работеща машинка пак се чуват как отварят,но втората просто се чува по-глухо,понеже няма силата да отвори.
Кората се маха лесно,ако не се лъжа има или 3 или 1 болта торксове(единия трябва да е вътре в самата дръжка) останалото са щипки.Махаш,пробваш отключване-заключване,за да разбереш коя машинка отговаря за това, махаш я и поръчваш нова или втора ръка.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Димитър Господинов

Цитат на: exclusiveremix в 14 Октомври 2019 15:14:21
той звука е нормално да се чува оттам.Работеща и Неправилно работеща машинка пак се чуват как отварят,но втората просто се чува по-глухо,понеже няма силата да отвори.
Кората се маха лесно,ако не се лъжа има или 3 или 1 болта торксове(единия трябва да е вътре в самата дръжка) останалото са щипки.Махаш,пробваш отключване-заключване,за да разбереш коя машинка отговаря за това, махаш я и поръчваш нова или втора ръка.

Благодаря много за изчерпателният отговор, ще го проверя :)