Прекъсване; Всмук. колектор за C max 1.8 CSDB

Започната от Amfo, 24 Август 2019 16:12:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Amfo

Здравейте на всички. Ще съм много благодарен ако някой е имал подобен проблем да сподели своя опит. Колата е ц макс код на двигателя CSDB,със газов инжекцион. Започна да прекъсва на газ и бензин в ниските обороти,като на бензин почти не се усеща. Имах съмнение ,че смучи въздух и като се поразрових стигнах до извода че е вентилацията на картера. Свалих колектора и както се оказа някой се е раздавал преди мен . Маркуча който намерих беше преправен от воден маркуч с грешна форма и съответно смачкан когато са монтирали колектора. Сложих оригинален маркуч от мотопфое, но преди да монтирам колектора обратно видях ,че вихровите клапи са заминали и ги премахнах нацяло като съм запушил така че въздуха да не минава свободно през мястото на оста на която са клапите. Сложих колектора и колата работеше добре но след време започна на ниски на газ въобще да е няма на бензин се кара но като цяло не е това което беше. Питам първо дали премахването на клапите влия по някакъв начин ,и мога ли да сложа всмукателен колектор от 1.8 но 122 или 125 коня , визуално изглеждат едни и същи но при запитване ми беше отговорено ,че не става за моя двигател който е 120 коня. Благодаря на всеки който изкаже мнение.

dak

Съжалявам че използвам темата на колега но имаме същата кола  и клапите в колектора мого се разтракаха . Какви са алтернативите за подмяна на колектора ?