Смяна/премахване на DPF филтър

Започната от lyonnais, 19 Юли 2019 16:50:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lyonnais

Здравейте, колеги!

Имам Фокус 2009г. Преди 2 седмици в движение се включи Engine malfunction и колата влезе в авариен режим. Закарах я в Мото Пфое където почистиха филтъра. Нямаше и 1 седмица (на 6тия ден) след като я взех и отново влезе в авариен режим. Отново в Мото Пфое и този път се смени датчика на dpf филтъра (излезе ми 400 лв.). И същия сценарий се повтори - нямаше и седмица и отново на 6тия ден колата влезе в авариен режим. От Мото Пфое казаха, че филтъра е за смяна, но не ми е по джоба.

Въпросът ми е следният: след като с почистване не успя да стане, предполагам, че филтъра трябва да се махне? Затова бих искал да ви попитам дали някой от вас го е правил? Ако да, ще бъда благодарен да споделите за сервизи (адрес и телефон) и отзиви. Абе и всичко по темата за dpf filter и аварийния режим, в който влезе колата.

Поздрави!

Сара-Нора

Здравейте, непрекъснато имам проблем с DPF-а, през ден съм в авариен режим. Колата е стара 2008 Куга на 180000км. Съветват ме да го махна,но ме е страх.
Някой махал ли го е,къде и как е после?

Petar 1966

На съседа корееца ДПФ го махнаха точно там.Софтуерно и физически.Още като го купи и му светна чека, диагностиката показа грешка на ДПФ, изчистиха, и пак светна.Първата обява в търсачката на Гугъл се показа тази фирма.350лв.с две години гаранция.
Обаче хитреци-като попитахме за това което извади дали струва нещо,каза че е отпадък и нищо не струва,обаче, викаме да го сложи в нещо,и в багажника.Отиваме на Гара Искър и хоп 120кинта,та почерпи! dpf.bg е сервиза.
Животът иска жертви,но няма да сме ние!