Мондео МК3 Проблем

Започната от blago87, 13 Февруари 2012 09:19:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

blago87

Здравейте, колеги, имам следното питане относно Мондеото на един приятел- в началото започна като след преминаване по неравност на пътя се чуваше едно скърцане/стъргане ( звук, който наподобява нещо от сорта на пластмаса, която се трие във въртяща се гума). Постепенно този звук се появяваше от по-малки неравности, а сега вече се чува и на кръпки на пътя и дори като пуска съединителя на колата при потегляне. В един сервиз му казаха, че има за смяна висящ лагер ма дясната полуоска (130 лв.), смени го, но това стъргане си остана. Ние с него се колебаем, дали това не идва от заминал тампон на двигателя, ако е така, колко би излезнало това удоволствие, а ако не е така, какво предлагате вие, като авторитетен отговор?

mitakinen

При мен имаше подобен проблем и се оказа горния тампон на Макферсъна. Това са две пластмаси, които лагеруват помежду си.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

hotblooded

Такова стъргане (като гума по гладка повръхност) се получава и от тампоните на стаб. щанга (може и от тампони по носачите - двойки гума-метал или гума-пластмаса дал господ). - Ако имате канал или подемник - вижте дали имат луфт, ако нямат може да се намажт триещите повърхности с грес.... Просташко, но помага. Ако има луфт но не искаш да сменяш тампоните - леко ги намокри с нафта- гумата набъбва... Отново ГСП но помага докато се видиш с пари да ги смениш. Това със греста и и нафтата - само за мапони на стаб. щанги, по носачите да не си посмял да наливаш нафта по тампоните....

blago87

Ами ще качим колата на подемник и ще видим, ама само това ли са вариантите или просто проблема е рядко срещан, та мненията са толкова малко нз. Моля ви, колеги, ако имате някакви предложения да ги дадете, защото гледам, че и в сервизите "стрелят в мрака", в тази криза е малко трудно да сменяш каквото ти падне и да хвърляш пари, а на края проблема ти пак да не е решен....

hotblooded

На други коли (Пежо 407) съм се сблъсквал с точно това - чува се средно между скърцане и припукване - точно като гума по гладка повърхност и се оказаха тампоните на стаб. щанга без да има никакви външни признаци - да са разбити, да имат луфт, да са пренатегнати.... просто като  работи стаб. щанга се усуква и се върти спрямо тампоните и може да го докара на звук. Ако няма нищо разбито или с луфт - пробвай - греста не е скъпа а и са 3-4 винтчета...

Alexi

аз не разбрах отпред ли се чува или отзад .. при мен отзад поскърцваше ,гресиране на споменатите тампони на ст. щанга реши проблема

blago87

Мерси, колеги, за мненията. Днес карахме колата на едни майстори, но имаха мн. работа, та ще видим друг ден, иначе  отпред се чува този стържещ звук, като е съпроводен с вибрации в купето. Усеща се при преминаване през неравност, потегляне или, например, караш си на нормални обороти и пускаш газта и пак се чува и усеща това.

Chernoto_Mondeo

И при мен беше по същия начин, оказа се тампон на двигателя, след като разбира се преди това смених маса други неща ;)

Chernoto_Mondeo

И още нещо, което се надявам да бъде от полза. Аз сложих тампон втора употреба и ми излезе 50 лв., нов е 300 лв. Ако слагаш втора ръка гледай да е от някоя англичанка, внесена за части.

blago87

Благодаря, колега, ще го имам в  предвид  (fri)

Chernoto_Mondeo

Пиши като го оправите да знам дали сте в почерпка  :)) :)) :)) :))  (fri) (fri) (fri)

blago87